Destek mail gönderdim, IPv4 mü 6 mı? ADSL mi FTTH mi diye cevap geldi. Sonuç olumlu olursa yorumu güncellerim.
Aklıma geldi,ISS Telekom olunca.. Acaba TR69 özelliği açık olarak geliyor, ve kurulum yapana kadar kapatmak aklımıza gelmiyor. Akıllı Telekom kurulum yapacam diye DNS Değiştirme özelliğini devre dışı bırakıyor olmasın? Başka modemlerde hem kapatıyor hemde root kullanıcısının şifresini değiştiriyor. Bu bilinen birşey. Gerçekten kurulum da yapmıyor, anca çakallık.
Destek mail gönderdim, IPv4 mü 6 mı? ADSL mi FTTH mi diye cevap geldi. Sonuç olumlu olursa yorumu güncellerim.
Aklıma geldi,ISS Telekom olunca.. Acaba TR69 özelliği açık olarak geliyor, ve kurulum yapana kadar kapatmak aklımıza gelmiyor. Akıllı Telekom kurulum yapacam diye DNS Değiştirme özelliğini devre dışı bırakıyor olmasın? Başka modemlerde hem kapatıyor hemde root kullanıcısının şifresini değiştiriyor. Bu bilinen birşey. Gerçekten kurulum da yapmıyor, anca çakallık.
Döndüler ama hiç bir bilgi vermemiş. Şu adımlarla yapabilirsiniz diyor ama öyle bir adım yok modemde. Firmware sürümüm en son sürüm ama adamların bile kendi ürününden haberi yok.
Ayrıca arkadaş QoS ayarı bile sıkıntı yazmış ama sorun şu ki QoS yok aslında modemde, ayarlarda bulunan ADSL QoS başka bir şey, bildiğiniz QoS değil.
İşin özü ben normalde modemin sinyal kalitesinden aşırı memnunum ama QoS olmaması beni çok sinir ediyor. Modemin bufferbloat değeri çok kötü çıkıyor ve evde çok fazla cihaz internet kullandığı için QoS olmadan doğru düzgün kullanamıyoruz interneti.
Kısaca uzak durun abi bu modemden, şimdi bunu zararına satıp paraya kıyıp tekrar Asus'a dönücem
Bende modemi dün satın aldım, bugün iade edeceğim.
Bahsettiğiniz gibi DNS değişmiyor ayrıca iki farklı cihazdan bağlanınca birisine hiç internet gitmezken diğeri mükemmel. Bunu da QoS ayarlarının olmamasına bağlıyorum.