Tenda V1200 DNS değişmiyor

Hocam elinizdeki cihaz V12 değil muhtemelen çünkü arayüz farklı. Bizim bahsettiğimiz sorun bu cihaza özgü.
Selamlar, arkadasında ac1200 ve v1200 yazıyor farklı olabilir.

Dosya Ekleri

• 20240925_115421.jpg
    20240925_115421.jpg
    49,8 KB · Görüntüleme: 69
Arkadaşlar benim Tenda V12 modemimde de olmuyordu Firmware güncellemesi yaptıktan sonra lan ayarlarından DNS adresini değiştirdim ve çözüldü.

Arkadaşlar benim Tenda V12 modemimde de olmuyordu Firmware güncellemesi yaptıktan sonra lan ayarlarından DNS adresini değiştirdim ve çözüldü.
Bu problemi yaşadığım zamanda en güncel firmware'de bile böyle bir ayar bulunmuyordu. Muhtemelen bu kadar fazla şikayetten sonra adamlar durumun farkında vardı ve güncelleme gectiler. Zira bir modem icin en temel sayılabilecek özelliğin yıllar sonra gelmesi baya komik bir durum.

Ayrıca bu modemi kullanan arkadaşlar waveform'un bufferbloat testini bir yapsın bence. Firmaların verdiği ucuz modemler bile bu modemden daha iyi sonuc alıyordu. Eğer hala firmware ile bunu düzeltmedilerse bence bu modemden uzak durun.

Temelde bu testten kötü sonuc almak demek internet üstünde birden fazla işi aynı anda yaparken tüm işlemlerinizin gecikmesi, yavaşlaması(ping yükselmesi - hız düşmesi) gibi sorunlara sebep olur.

Bu modemi aldığım dönemde kendisinden yarı yarıya daha ucuz giriş modeli bir asus modemi 10 farklı cihazda aynı anda kullanırken tertemiz veri akışı vardı, Tenda'ya gectiğimde aynı anda iki kişide bile bir sürü sorun yaşıyordum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı