Tensorflow için GTX 980 mi, GTX 1060 mı?

GTX 980 vs GTX 1060

• GTX 980

Oy: 2 28,6%
  • GTX 1060

Oy: 5 71,4%

• Oy verenlerin toplamı
    7

sysizlayan

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Elektrik Mühendisi
İyi günler,
Benim sorum biraz farklı olacak bugün ve daha öncesinden tecrübe gerektiriyor olabilir. Bu dönem aldığım nöral bilgisayar ağları dersi ve projesi münasebetiyle ekran kartı ihtiyacım doğdu. Kullanmayı düşündüğüm kütüphane tensorflow ve cuda desteği bulunmakta, bu sebeple alacağım kartın nVidia olması gerekli. Bütçem sebebiyle 1070'ler seviyesine çıkamadığımdan konu açma ihtiyacı hissettim.

Öncelikle 980 perspektifinden baktığımda arada bariz bir çekirdek sayısı üstünlüğü var. 1060'a göre. 1060 tarafından baktığımdaysa frekans ve bellek üstünlüğü var. Bir de ilerde denkleştirirsem 2. Bir 980 takabilme ihtimali de ilgimi çekiyor, malum 1060'da SLI şansı yok.

Proje kapsamında hesaplamalar sürdüğü sürece kartın 100%'ün altına düşmeyeceğini düşünerek iyi soğutmalı bir model tercih edeceğim, bu sebeple overclock ihtimalini de düşünerek marka da önerebilirseniz sevinirim.

Belirtmemişim sistemin geri kalanı da yeni alınacak bu sebeple sistem özelliği yazamıyorum tam olarak ama işlemci i7-6700k olacak büyük ihtimalle, en kötü i5-6600k. 4-5 bin dolayında bir bütçe dahilinde toparlıyorum yavaş yavaş.

Tecrübeli arkadaşlarımız varsa da, yalnızca kütüphane özelinde de değil CUDA kullanımı konusunda, bilgilerini paylaşabilirlerse memnun olurum.
Şimdiden teşekkür ederim

Son düzenleyen: Moderatör:
980 az daha iyi ama eski 2 senelik. 1060 al 4-5 aylık. Yani %5 performans farkı var.

@sysizlayan facebook.com/Gabriel.058 iletişime geçebilir misin benimle. Ekran kartı konusunda yardım edebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…