TEOG Mary Senders Was a Succesful Artist İngilizce Sorusu

Bildiğini değil doğru bildiği yanlışı yazmış. Bilmek yetmez bildiğinden emin olmak gerekir. Seninle polemiğe girecek halim yok tamam haydi siz öyle dediniz diye o kural kalksın. Kral sizsiniz cevap C olsun hatrınıza. Ben gereken cevabı herkese verdim.
Sizinle polemiğe girmek istemiyorum, tabii ki siz benden iyi bilirsiniz ben hatta siz daha iyi bilirsiniz ama ben şöyle biliyorum diye de gönderinizi yanıtladım.
 
3 yıllık emeğimi heba ettiğini düşündüğum soru. 1. Teogum ful ve ikinci teogdaki tek yanlışım bu soru. Ben önce d yaptım. Sonra anlamı mantıksız geldi. Kağıdımı verirken c yapıp verdim. Doğru ölmüş biri için present perfect kullanmassınız. Ama birisi çok resim çizebilince nasıl başarılı bir ressam oluyor, bunu anlamış değilim. Ayrıca bize succesful'u gördüğünüz yere award/prize'ı yapıştırın dendi. Ve diğer anlayamadığım şeyse 5. Ünitede resmen ingilizce olarak inkılap tarihini ezberledik. Buradan bir adet bile soru gelmedi ve ben iki haftamı o üniteye verdim. Soracak başka soru mu yok? Yani orada has award yerine had award dese ve soruyu böyle kasmasa, tartışma falan olmayacak. Ama illa bir gıcıklık olması lazım. Sağol MEB
 
Arkadaşlar C kesinlikle olmaz.C şıkkında present perfect tense kullanılmış.Eğer ressam halen yaşıyor olsaydı C şıkkı olurdu.Ancak ressam öldüğü için Past perfect tense kullanılması gerekirdi.yani she had won diye kullanılması gerekirdi.Ama cidden teog sınavına göre zor bi soruymuş.
 
Şimdi gençler, aynen önce çeviride hata var. D şıkkı ile şöyle olur, ölmeden önce bir sürü resim çizebilirdi. C şıkkı bir kere geniş zaman, perfect present geçmişte olmuş ama etkisi devam eden. E bu kişi öldü ise etkisi ona nasıl devam etsin? Ayrıca geçmişte bahsedilen bir olay varken neden geniş zamana atlayalım? Arada bağlaç olsa tense uyumu aranmaz ama virgül ile ayrılır ise tense uyumu zorunludur. Sadece tense uyumundan çıkabilirdi. She had won dese idi, C o zaman doğru olurdu.

Peki bu dediginiz hata su resimde de var midir?

TEOG-2015-Mary-Sanders-Sorusu-İptal.jpg


MEB'in calisma kitabi etkinlikleri bunlar.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı