Epey bi araştırdım bu konuyu; aynı dertten bende de var çünkü: puan 472 dilim %7 lisenin puan 471 dilimi %4 .
Şimdi arkadaşlar; geçen senelerde öğrencilerin perfonmansının yüzdelik ve taban puanlara artışı bakımından baktım. Her sene bir önceki seneye göre daha kolaydı deniliyordu ve her sene öğrenci perfonmansı 4 kat daha da olumluya gidiyordu. Peki bu taban puanı nasıl etkiledi diyeceksiniz şimdi.
2015'den bu yana taban puanlarda yaklaşık 2 ilâ 4 puan arası bir değişiklik var yani her sene ortalama 1-2 puan artmış. Bu sene de tahminen maksimum 5 puan artacağını düşünüyorum (nakiller sonucu).
Bazı arkadaşlar "Ğöh, kardeş ne'aptın sen de olur mu ki o kadar" diyebilir fakat Milli Eğitim Bakanlığı da buna bi ayar çekecektir inanın. Bu yüzden bence canınızı sıkmayın. Bu seneki liselerin son yüzdelik dilimlerine +2.0 puan ekleyin ve kendi yüzdeliğinizden -3.0 puan düşerek listenizi hazırlayın, bu standart bir tercih listesi olacaktır. Fakat en sonunda bile tercihlerinizi çok iyi yapmanız lazım ki şu yazdıklarım hiçbir uzman gözünden de geçmemiştir ama ihtimali de yok değil tabii.