TEOG'a nasıl çalışılmalı?

99,9142 işte özür dilerim yanlış bilgi için. Bu arada dostum Robert maalesef olmadı ya :(

Ben de ya Robert ya da hiçbir şey kafasında olduğum için Robert'i öğrenince direk gittim babamın çalıştığı ve gitmemi istediği Final Fen'e yazıldım. (Adana)

İzmir Amerikan'a başvurmuştum bir de kabul edildim ama Robert olmadıktan sonra...

İzmir'e gitmem de iyi olurdu ama bilirsin işte bazen maddi durum insanın hayatında bazı şeyleri kısıtlayabiliyor. Ailemi de düşünmem gerekiyordu :)

Hem zaten bilirsin Robert kalitesinin yanına bile yaklaşamaz diğer Amerikan liseleri. O yüzden Adana'da kalıp burada devam etmek daha cazip geldi.

Seneye bir planetaryum bulmam gerekecek veya benzeri bir bilimsel kuruluş. Volunteer works açısından Adana İstanbul kadar çeşitli değil ama bir çalışabileceğim Gezegenevi bulsam tadından yenmez.
Ah şu 2.Teog bu kadar kolay olmasaydı be:penguen:. Benim de İstanbul Erkek Tutmadı 1 yanlışla(aynı soru sanırım zaten.)Ben de gittim Kayseri'deki bi özel okula yazıldım zaten bayağı bir arkadaşım da orayı seçmişti. Neyse hakkımızda hayırlısı olsun :kedi:

Ah şu 2.Teog bu kadar kolay olmasaydı be:penguen:. Benim de İstanbul Erkek Tutmadı 1 yanlışla(aynı soru sanırım zaten.)Ben de gittim Kayseri'deki bi özel okula yazıldım zaten bayağı bir arkadaşım da orayı seçmişti. Neyse hakkımızda hayırlısı olsun :kedi:
Dostum aynı fikirdeyim. Şu an ikinci sınav kolay olunca sevinenleri görüyorum. Hiçbiri istediği yere gidemedi bir de bana kızıyorlardı sınav neden zor olmadı deyince.

Bizim okul en azından 497.04 ile kapattı. Mutluyum :)

Dostum aynı fikirdeyim. Şu an ikinci sınav kolay olunca sevinenleri görüyorum. Hiçbiri istediği yere gidemedi bir de bana kızıyorlardı sınav neden zor olmadı deyince.

Bizim okul en azından 497.04 ile kapattı. Mutluyum :)
1.TEOG 12 yanlış yapan adam ben full yaptım yea diye ortalıkta dolaşıyor sinir oluyorum :lanet: Bizim okulda 497 küsürle kapattı sanırım:kedi:

Ben kendi adıma şunu söyleyebilirim ki TEOG bence bilgi sınamaktan çok stresin test edildiği bir sınav. En başında şunu söylemeliyim ki olabildiğince bursluluk sınavlarına girmelisin. Böylece ''Sınav Stresi'' denilen olayı rahatlıkla aşarsın. Ben yaklaşık 10 tane özel okulun sınavına girmiştim 7. sınıfta. Zaten 7. sınıfta ortalamam bir devlet okulunda 99.18 olarak düşmüştü. Dershanem oldukça iyiydi ve dershane sayesinde bir özel okulun bursluluk sınavında 2. oldum (1. olana soru cevapları verilmişti annesi okulda öğretmendi onun 1 benim 2 yanlışım vardı klasik burs oranı düşürme taktikleri..) Ben açıkçası 7. sınıftaki dershanemin kalitesinden dolayı ders çalışmayı sevmiştim ve canım sıkılınca soru çözüyordum ki galiba buna ''inek'' deniliyor :D Yukarıda bazı arkadaşlarımızın da dediği gibi temelin varsa zaten 8. sınıfta rahat olursun. Dediğine göre 7. sınıfın biraz kötüymüş ondan dolayı olabildiğince tekrar etmelisin. Ne kadar çok tekrar o kadar iyi. Ben şahsen konu anlatımını okumayı falan sevmem. Benim sistemim şu olmuştur hep: Evde öğretmenlerinle beraber o konuyu işlemeden önce biraz göz gezdir, okulda zaten tekrar etmiş oluyorsun. Bir de burs kazandığım için devlet okulu+dershane masrafı 8. sınıfta burslu özel okula gitmekten daha fazla tutacağından özel okula kayıt olmuştum ki öğretmenler de öyle seni tenefüslerde geçiştirmiyor. En azından ben 7. sınıfken devlet okulunda öyle idi. Ben öğretmenin yanına giderdim derdi ki meşgulüm sonra gel, ben de kızardım dershane hocama sorardım. Her neyse yine devam edeyim. Okulda iyice dinleyince evde soru çözerdim ben. Tenefüslerimde bir şeyi anlamadıysam kendim öğrenmeye çalışırdım. Çünkü öğretmenlerimden bir yarar görmüyordum (7. sınıfta). Zaten tekrara gerek kalmazdı. Konuyu zaten oturtmuş olduk böylece. Daha sonrasında ise soru çözmek geliyor. Benim her dersten yaklaşık 6-7 tane soru bankam 2-3 tane de tüm derslerim vardı. Kaç tane soru çözdüğüne dair bir çizelgem vardı. Ona 1 gün için matematikte 1000 soru yazdığımı hatırlıyorum. Zaten özel okul olduğu için denemeler okulda 2-3 günde bir yapılıyordu ondan dolayı bireysel olarak deneme almama gerek kalmıyordu. TEOG haftası günde 2 tane deneme olduğumu biliyorum. Şimdi özel okulda okumuyorsan diyeceğim şu ki deneme sınavları alman oldukça önemli. 6-7 tane kaynağa da gerek yok her ders için o derse özel 2'şer veya çözüyorum dersen 3'er tane kaynak yeterli. 2 tane de tüm dersler ve olabildiğince bu soru bankalarından başka yayınların denemelerini alman gerekiyor. Çünkü soru bankasını aldığın yayın denemesine de aynı soruyu koyuyordu genellikle. Bu aldığın denemeleri çözerken süre tutman çok önemli belki de en önemlisi. Zaten ilk TEOG'ta ünite sayısı galiba 1 veya 2 oluyordu ki bu soruların tekerrür etmesine neden oluyor. Ben matematik sınavını 10 dakikada Türkçe sınavını da 15 dakika gibi bir sürede bitirmiştim yanlış hatırlamıyorsam. Çünkü zaten aynı soruları bir kulağı tersten tutar gibi farklı şekilde soruyorlar. Dediğim gibi en önemli şey stres yapmamak. Sürekli aynı şeyleri tekrar etmiş olabilirim. Bir hatam varsa affola. Başka sorun olursa etiketlemeye çekinme. Her gün kontrol ediyorum zaten sosyali =) İyi günler dilerim =)

99,9142 işte özür dilerim yanlış bilgi için. Bu arada dostum Robert maalesef olmadı ya :(

Ben de ya Robert ya da hiçbir şey kafasında olduğum için Robert'i öğrenince direk gittim babamın çalıştığı ve gitmemi istediği Final Fen'e yazıldım. (Adana)

İzmir Amerikan'a başvurmuştum bir de kabul edildim ama Robert olmadıktan sonra...

İzmir'e gitmem de iyi olurdu ama bilirsin işte bazen maddi durum insanın hayatında bazı şeyleri kısıtlayabiliyor. Ailemi de düşünmem gerekiyordu :)

Hem zaten bilirsin Robert kalitesinin yanına bile yaklaşamaz diğer Amerikan liseleri. O yüzden Adana'da kalıp burada devam etmek daha cazip geldi.

Seneye bir planetaryum bulmam gerekecek veya benzeri bir bilimsel kuruluş. Volunteer works açısından Adana İstanbul kadar çeşitli değil ama bir çalışabileceğim Gezegenevi bulsam tadından yenmez.
1.TEOG 12 yanlış yapan adam ben full yaptım yea diye ortalıkta dolaşıyor sinir oluyorum :lanet: Bizim okulda 497 küsürle kapattı sanırım:kedi:
Bi ben kötü yapmışım :(. Gerçi ailesel nedenlerle yazın çalışamadım. Bıçaklanma tarzı olaylardan dolayı adam akıllı bir okula ancak teog'a 25 gün kala gitmiştim. Neyse inşallah gideceğim liseden istediğim yere giderim.

Ben kendi adıma şunu söyleyebilirim ki TEOG bence bilgi sınamaktan çok stresin test edildiği bir sınav. En başında şunu söylemeliyim ki olabildiğince bursluluk sınavlarına girmelisin. Böylece ''Sınav Stresi'' denilen olayı rahatlıkla aşarsın. Ben yaklaşık 10 tane özel okulun sınavına girmiştim 7. sınıfta. Zaten 7. sınıfta ortalamam bir devlet okulunda 99.18 olarak düşmüştü. Dershanem oldukça iyiydi ve dershane sayesinde bir özel okulun bursluluk sınavında 2. oldum (1. olana soru cevapları verilmişti annesi okulda öğretmendi onun 1 benim 2 yanlışım vardı klasik burs oranı düşürme taktikleri..) Ben açıkçası 7. sınıftaki dershanemin kalitesinden dolayı ders çalışmayı sevmiştim ve canım sıkılınca soru çözüyordum ki galiba buna ''inek'' deniliyor :D Yukarıda bazı arkadaşlarımızın da dediği gibi temelin varsa zaten 8. sınıfta rahat olursun. Dediğine göre 7. sınıfın biraz kötüymüş ondan dolayı olabildiğince tekrar etmelisin. Ne kadar çok tekrar o kadar iyi. Ben şahsen konu anlatımını okumayı falan sevmem. Benim sistemim şu olmuştur hep: Evde öğretmenlerinle beraber o konuyu işlemeden önce biraz göz gezdir, okulda zaten tekrar etmiş oluyorsun. Bir de burs kazandığım için devlet okulu+dershane masrafı 8. sınıfta burslu özel okula gitmekten daha fazla tutacağından özel okula kayıt olmuştum ki öğretmenler de öyle seni tenefüslerde geçiştirmiyor. En azından ben 7. sınıfken devlet okulunda öyle idi. Ben öğretmenin yanına giderdim derdi ki meşgulüm sonra gel, ben de kızardım dershane hocama sorardım. Her neyse yine devam edeyim. Okulda iyice dinleyince evde soru çözerdim ben. Tenefüslerimde bir şeyi anlamadıysam kendim öğrenmeye çalışırdım. Çünkü öğretmenlerimden bir yarar görmüyordum. Zaten tekrara gerek kalmazdı. Konuyu zaten oturtmuş olduk böylece. Daha sonrasında ise soru çözmek geliyor. Benim her dersten yaklaşık 6-7 tane soru bankam 2-3 tane de tüm derslerim vardı. Kaç tane soru çözdüğüne dair bir çizelgem vardı. Ona 1 gün için matematikte 1000 soru yazdığımı hatırlıyorum. Zaten özel okul olduğu için denemeler okulda 2-3 günde bir yapılıyordu ondan dolayı bireysel olarak deneme almama gerek kalmıyordu. TEOG haftası günde 2 tane deneme olduğumu biliyorum. Şimdi özel okulda okumuyorsan diyeceğim şu ki deneme sınavları alman oldukça önemli. 6-7 tane kaynağa da gerek yok her ders için o derse özel 2'şer veya çözüyorum dersen 3'er tane kaynak yeterli. 2 tane de tüm dersler ve olabildiğince bu soru bankalarından başka yayınların denemelerini alman gerekiyor. Çünkü soru bankasını aldığın yayın denemesine de aynı soruyu koyuyordu genellikle. Bu aldığın denemeleri çözerken süre tutman çok önemli belki de en önemlisi. Zaten ilk TEOG'ta ünite sayısı galiba 1 veya 2 oluyordu ki bu soruların tekerrür etmesine neden oluyor. Ben matematik sınavını 10 dakikada Türkçe sınavını da 15 dakika gibi bir sürede bitirmiştim yanlış hatırlamıyorsam. Çünkü zaten aynı soruları bir kulağı tersten tutar gibi farklı şekilde soruyorlar. Dediğim gibi en önemli şey stres yapmamak. Sürekli aynı şeyleri tekrar etmiş olabilirim. Bir hatam varsa affola. Başka sorun olursa etiketlemeye çekinme. Her gün kontrol ediyorum zaten sosyali =) İyi günler dilerim =)
Zaten TEOG'da bilgiden başka her şey sınanıyor ha derseniz "bak adam sormuş işte mitozda kaç hücre meydana gelir bu bilgi değil mi?" Maalesef bunun gibi şeyler bilgiyse bu sınav da yapılmasın Anadolu Fen liseleri vs. olmasın. Herkes aynı liseye gitsin sınav yapılmasın. Kimse çalışmasın.

Bi ben kötü yapmışım :(. Gerçi ailesel nedenlerle yazın çalışamadım. Bıçaklanma tarzı olaylardan dolayı adam akıllı bir okula ancak teog'a 25 gün kala gitmiştim. Neyse inşallah gideceğim liseden istediğim yere giderim.
İnsallah hocam.

Zaten TEOG'da bilgiden başka her şey sınanıyor ha derseniz "bak adam sormuş işte mitozda kaç hücre meydana gelir bu bilgi değil mi?" Maalesef bunun gibi şeyler bilgiyse bu sınav da yapılmasın Anadolu Fen liseleri vs. olmasın. Herkes aynı liseye gitsin sınav yapılmasın. Kimse çalışmasın.
Aynen öyle katılıyorum.

Bari önceden söyleseler kolay olacak diye bu kadar kasmazdım:rolleyes:. Normal denemeden kolay geldi :lanet:

İstedikten sonra yapamayacağın şey yok :utanç:. Unut gitsin sınavı önüne odaklan :puro:

TEOG sorularında bu sene bilgiden çok paragrafı ve soruyu anlama daha çok ağır bastı. Bu yüzden sana bol bol kitap okumayı ve paragraf sorusu çözmeni öneririm. Ayrıca stres yapıp bir soruda takılma sonra benim gibi üzülürsün. TEOG 1 matematikte bir soruda takılı kalıp çözmeye inatlaştım 15 dk kala tüm soruları çözmeye çalıştım ve matematikten 5 yanlış... Dalgınlıktan 10+3=103 yazmışım. Oysaki sorular çok kolaydı.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı