Teorik mi yoksa pratik mi daha önemli?

Makaleler
49
Merhaba,

Teorik kısmı genellikle üniversitelerde öğretim üyeleri yapıyor. Tabii pratiklikte vardır. Ama normal bir çalışan için pratik mi, teorik mi daha önemli?

İkisi bir yerde olabilir fakat öznel bir yaklaşım yapmak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teoriği bilmek pratiği daha hızlı öğrenmenize yarar. Ama normal bir çalışan için ağırlıkla pratik daha önemlidir. Zaten okulda teorisini gördüğünüz sorunlar genel olarak (tıp diş gibi sağlık bölümleri harici) günlük hayatta oldukça az karşınıza çıkar. O noktada daha önce bu sorunu yaşayıp çözmüş olmanın verdiği pratik bilgisi çok daha önemlidir diye düşünüyorum. En azından benim için böyle oldu

Hangi konuda mesela? Mühendislik dersek sadece pratik bilen biri mühendisten çok tamirci olur. Sadece pratik bilen birisi öğretim görevlisi olur. Mühendisim diyebilmen için işin asıl mantığını biliyor olman lazım ve o mantık ışığında ortaya bir ürün ortaya çıkartabiliyor olman lazım. Yani ikisini de iyi biliyor olman lazım.

Pratik daha iyi. İstediğin kadar bil ancak onu uygulayacak bir an bulamazsan bildiğinle kalırsın. En iyisi işin mutfağı yani pratik. Bir yaşa, gör önemli olan bu. Bilgide önemli ancak pratik hepsinin üstünde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı