py uzantılı dosyaları python.exe ile ilişkilendirmek için aşağıdakileri yapmanız yeterli olacaktır.
py uzantılı herhangi bir dosyaya sağ tıklayın özellikler menü düğmesine tıklayın.
genel sekmesinde yer alan birlikte aç düğmesine tıklayın. Eğer önerilen programlar listesinde Python yer alıyorsa Python'ı seçin, yoksa göz at düğmesine tıklayarak python.exe'yi bulun ve seçin.
uygula ve tamam düğmelerine tıklayın.
Python'ı yüklediğiniz anda eğer path'e ekle seçeneğini seçtiyseniz, muhtemelen @EkremDincel'in bahsettiği ;.PY uzantısı Pathext'e eklenmiştir.
Siz yine de py uzantılı dosyayı python.exe ile ilişkilendirdikten sonra komut satırını açıp bir Python dosyasını doğrudan ismini yazarak çalıştırmayı deneyin.
Ortam değişkenlerine erişmek için komut satırına systempropertiesadvanced yazın. Karşınıza çıkan pencerenin sağ alt kısmında ortam değişkenleri isminde bir düğme olması lazım. Bu düğmeye tıkladıktan sonra yeni bir pencere açılır. Bu pencerenin alt kısmında sistem değişkenleri isminde bir bölüm var. Değişken ismi pathext olan satıra gidin. Sonra düzenle seçeneğine tıklayın ve oradaki değerin sonuna şayet son karakter ; ise .PY, değilse iki uzantıyı birbirinden ayırmak için ;.PY yazın.
![]()
vsCode python çalıştırma hatası
py uzantılı dosyaları python.exe ile ilişkilendirmek için aşağıdakileri yapmanız yeterli olacaktır. Py uzantılı herhangi bir dosyaya sağ tıklayın Özellikler menü düğmesine tıklayın. Genel sekmesinde yer alan Birlikte Aç düğmesine tıklayın. Eğer Önerilen Programlar listesinde Python yer...forum.yazbel.com
BTK mı? Ciddi misin? Gidip en güncel YouTube videosundan Python öğrenmek varken neden BTK? O kurumu -affedersin- mağara adamları yönetiyor. Neredeyse içerisindeki tüm müfredat çok eski.
Kurulumda bir sıkıntı var gibi ya da VS'de Python eklentileri kurulumu ?Eki Görüntüle 1771528
Ben mi ileri düzey gerizekalıyım yoksa olmuyor mu?
2022'den kalma, pek eski gelmedi. Tabii bilmediğim konuda konuşmayayım.
Kurulumda bir sıkıntı var gibi ya da VS'de Python eklentileri kurulumu ?
Python yazdığımda herhangi bir tepki vermiyor. Revo ile kaldırıp tekrar kurdum düzelmedi.
Yardımcı olabilir misiniz?
Eki Görüntüle 1771499
Python yükleme dosyasından tekrar kurulum yapar mısınız ya da onar dermisiniz.Evet bunlarda kurulu.![]()
Python yükleme dosyasından tekrar kurulum yapar mısınız ya da onar dermisiniz.
Python yükleme dosyasından tekrar kurulum yapar mısınız ya da onar der misiniz?
Şu konudaki adımları da uygula. Duruma göre bildirirsiniz.Çözüldü: PowerShell ''Python bulunamadı'' hatası
1-2 gün önce Python öğrenmeye başladım. Pygame öğrenmeye karar verdim. Pygame'i pip ile kurmaya çalıştım ama olmadı. Ben de Python sürümüne bakmak istedim (Python zaten kurulu halihazırda). Windows PowerShell'e python --version yazdığımda Python bulunamadı hatası aldım. İlk başta DLL yüklemeyi...www.technopat.net
![]()
İşaretledim, şu an yüklüyor.
Attığım konudaki adımları uyguladınız mı peki?.Eki Görüntüle 1771572
Eki Görüntüle 1771576
Ya cidden ağlayacağım. Bir heves ettim, yarıda kaldı.
Bir de yükleme bitiminde Bilgisayar'ını yeniden başlat.Eki Görüntüle 1771572
Eki Görüntüle 1771576
Ya cidden ağlayacağım. Bir heves ettim, yarıda kaldı.
Kurulum aşamasında customize butonuna basıp hepsine tik atar mısınız? Bir de böyle deneyelim belki tiksiz vardır.
Attığım konudaki adımları uyguladınız mı peki?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.