Ter kokusu nasıl önlenir?

Yanında deodorantı taşı ve çok terlersen sık. Kokuyu büyük ölçüde önler. Olmazsa kullandığın deodoranti değiştir.

Axe kullanıyorum değiştireyim mi?

Kaliteli deodorant kullanmıyorsun demeki.

Terlemek normaldir ter kokunuzun rahatsız edici olması ise beslenmeniz ile ilgili. Eğer sağlıklı beslenirseniz teriniz rahatsız edici kokmaz ama eğer bigmac menüyü cilalamak için 12'li nugget menü yerseniz teriniz ölü balina leşi gibi kokar, tecrübeyle sabit...

Keto diyetine geçerek. Şeker karbonhidrat tüketmeyerek, baharat çok yemeyerek ve karbonhidratı sadece meyve sebzeden alarak.

Hocam zaten spor diyetine uygun besleniyorum.

Genelde ter kokusunun dört sebebi oluyor.
1.Vücudun kaynaklı. Bunun çözümü yok ne yazık ki. Sürekli kaliteli deodorant taşıman gerek.
2.Kalitesiz, naylon çamaşırlar kullanmak.
3.Yediğin, içtiğin şeyler. Mesela paprikalı Pringles yersen terin leş gibi kokuyor.
4.Cilt hastalıkları. Bunun için uzman hekime danışman gerek.

Ankara'da yaşıyormuşsun gibi bir his aldım sabah soğuk öğlen sıcak demenden. Sweatshirt'ünün içine bir t-shirt giy sıcakladığında sweatshirt'ünü çıkarırsın. Çok terleyen birisi olarak önerebileceğim deodorantlar Rexona 72 saat etkili olanlar 24 saati çok iyi çıkarıyor. Old Spice'ın anti-persiperant olanları da çok iyi iş görüyor. Axe olarak en etkilisi Ice Chill. Jel şeklinde ya da roll-on deodorantlar çok kalıcı olmuyor fazlaca terleyen kişiler için. Deodorant'ını direkt koltuk altına uyguluyorsan biraz da kıyafetine sık tabi deodorantın kıyafete etki etmediğinden emin ol. Terini kıyafetin emdiği için koltuk altın kokmasa bile kıyafetin kokabiliyor.

Ankara'da yaşıyormuşsun gibi bir his aldım sabah soğuk öğlen sıcak demenden. Sweatshirt'ünün içine bir tişört giy sıcakladığında Sweatshirt'ünü çıkarırsın. Çok terleyen birisi olarak önerebileceğim deodorantlar rexona 72 saat etkili olanlar 24 saati çok iyi çıkarıyor. Old Spice'ın anti-persiperant olanları da çok iyi iş görüyor. Axe olarak en etkilisi ıce chill. Jel şeklinde ya da roll-on deodorantlar çok kalıcı olmuyor fazlaca terleyen kişiler için. Deodorant'ını direkt koltuk altına uyguluyorsan biraz da kıyafetine sık tabii deodorantın kıyafete etki etmediğinden emin ol. Terini kıyafetin emdiği için koltuk altın kokmasa bile kıyafetin kokabiliyor.

Doğru tahmin.

Sabahları deodorant sıkıyorum parfüm sıkıyorum ama gün içinde terliyorum terleyince kokmamak için ne yapmalıyım?
Dostum terlemek kötü bir şey değil deodorant'ların amacı da terlemeyi önlemek değil ter kokusunu deoderantın aromasına çevirmek. Yani illa terliceksin ama deoderant bu kokuyu engelliyor.

Dostum terlemek kötü bir şey değil deodorant'ların amacı da terlemeyi önlemek değil ter kokusunu deoderantın aromasına çevirmek. Yani illa terliceksin ama deoderant bu kokuyu engelliyor.
Aslinda bu da degil. Ter kotu kokan bir sey degil cunku. Su + tuzdan olusuyor. Koltuk altinin diger bolgelere gore daha az hava almasi, daha sicak olmasi, killi olmasi ve tuzlu su birlesince bakterilerin uremesine super elverisli bir ortam oluyor ondan kokuyor. Deodorantlardaki antiseptik bu bakterilerin uremesini yavaslatiyor. Bu yuzden de deodorant sadece dustan sonra kullanilir, terleyip koktuktan sonra kullanilmaz.

Sahsen 1 yildir deodorant kullanmiyorum. Aksam evde sporla falan saglam terleyip dus alinca gun icinde bir sorun yasamiyorum. Ha ama ben 20 yasindayim genc arkadaslar yine deodorant kullansin :d

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı