Ter kokusu nasıl önlenir?

Aslinda bu da degil. Ter kotu kokan bir sey degil cunku. Su + tuzdan olusuyor. Koltuk altinin diger bolgelere gore daha az hava almasi, daha sicak olmasi, killi olmasi ve tuzlu su birlesince bakterilerin uremesine super elverisli bir ortam oluyor ondan kokuyor. Deodorantlardaki antiseptik bu bakterilerin uremesini yavaslatiyor. Bu yuzden de deodorant sadece dustan sonra kullanilir, terleyip koktuktan sonra kullanilmaz.

Sahsen 1 yildir deodorant kullanmiyorum. Aksam evde sporla falan saglam terleyip dus alinca gun icinde bir sorun yasamiyorum. Ha ama ben 20 yasindayim genc arkadaslar yine deodorant kullansin :d
Terin aslında kokusu bile yok. Koltuk altındaki ter ile saçtaki ter aynı şey.

Hocam en başta düzenli olarak koltuk altı ve etek traşı olun ya da ağda yapın, vücutta en çok terleyen ve bakteri oluşumuna imkân sağlayan yerler oralar. Mümkün olduğu kadar sık banyo yapın; olmazsa en azından koltuk altlarınızı yıkayın. Her sabah koltuk altlarına roll-on deodorant sürün, mümkünse anti-perspirant olsun. Çok baharatlı ve ağır kokulu yiyecekler yemeyin, teriniz de öyle kokar. Meselâ Batılılar Hintlilerin çok ağır koktuğundan şikâyet eder, bunun ana sebebi bütün yemeklerde kullandıkları bol miktar ve çeşitte aromatik baharatlardır. Aşırı kilolar da iki adım attıktan sonra bile ter içinde kalmanıza sebep olur.

Bunun dışında hâlâ durduk yerde terliyorsanız bir Endokrinoloji uzmanına muayene olmanızda fayda var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı