Terabayt Nedir?

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Terabayt Nedir?
Terabayt’ın ne olduğunu, ilk terabayt kapasiteye sahip diskleri ve günümüzdeki maliyetini bu yazımızda bulabilirsiniz. Terabayt (TB), 1012 yani yaklaşık 1 trilyon bayta denk gelen bilgisayar depolama kapasite birimidir. Bir terabayt genellikle 1,024 gigabayt (GB) olarak ifade edilir. Bir petabayt ise 1,024 TB’dır. Tera ön eki Yunanca yaratık anlamına gelen bir kelimeden türetilmiştir. 1 TB’lık bir […]

Devamı: Terabayt Nedir?
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

1TB diye satılan harddiskler de 820GB olmasaydı iyiydi.
HDD üreticileri 1 TB'yi 1000 GB olarak kabul ettiği için öyle olur. Normalde 1024 GB = 1 TB'ye eşittir. 24 GB'ler sayılmadığı için yaklaşık olarak 70-80 GB'nin eksik olması normaldir. İster SSD, ister HDD al. Durum hepsinde aynıdır.

820 GB değildir 920 GB'dir o, yanlış hatırlıyorsundur.

HDD üreticileri 1 TB'yi 1000 GB olarak kabul ettiği için öyle olur. Normalde 1024 GB = 1 TB'ye eşittir. 24 GB'ler sayılmadığı için yaklaşık olarak 70-80 GB'nin eksik olması normaldir. İster SSD, ister HDD al. Durum hepsinde aynıdır.

Evet doğrudur zaten yukarıda da belirttim yanlış hatırlıyor olabileceğimi.

HDD için dedim çünkü SSD'de ki durumu bilmiyordum. Teşekkür ederim bilgilendirme için. :)

Benim bildiğim harddisk yanmasın diye boş bırakılır. Yanlış olabilir ama bence mantıklı.

Bu helyum gazını harddisklerde, SSD'lerde inert, soygaz (yani hiç reaksiyona girmeyen) bir gaz olduğu için kullanmış olmalılar, ayni argon kaynağındaki, ayni gaz altı kaynak teknolojisinde, asıl kaynak yapılan iş alanının dış havadan oksitlenmesini tam olarak önlemek amaçlı olduğu gibidir. Bu şekilde disk, tarayıcı kafa, vb. hareketli rapçalar arasında oksit oluşması riski tam sıfıra inmiş bulunabilir.

Termik santrallerdeki büyük güçlü jeneratörleri (Soma termik santralindeki gibi) bu jeneratörlerin iç sarımlarını soğutmada hidrojen gazı kullanılıyormuş, bu santralde çalışan yetkili bir mak. müh.'sinin yayınladığı notlarından da okuduğum kadarıyla. Kolay gelsin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı