Tercih listesindeki okul sıralaması nasıl olmalı?

Bu daha mantıklı olmuş da Kastamonu ve Karadeniz Teknik Üniversitesini sonlara atsaydınız keşke. Trabzon pahalı yerdir, haberiniz olsun. Yatay geçiş için de zamanı gelince konusunu açarsın, onu konuşuruz da gene de yatay geçişe çok ümit bağlama derim.
Kastamonu biraz daha 5-6 saatlik yol olduğu için bir de memleketim olduğundan dolayı halamlar veya teyzemler falan oluyor berki onların yanına uğrayabilirim bir de okulun güzel olduğunu gördüm. Karadeniz Teknik, biraz kafamı karıştırmıştı ama sıralama olarak biraz fazla olduğu için eklemek istedim muamma yani. Gönlüm ve kalbim size sonradan yolladığım tercih listesi fotoğrafında ilk 10 içinden gelmesi. Trakya, Tekirdağ, Balıkesir, Aydın, Manisa, Bolu, Düzce, Bandırma, Zonguldak.

Bölümümü severek yazdım aslında memnunum ama imkanım olursa YBS'ye geçmeye çalışacağım.
Yerinizde olsam Düzce Üniversitesi'ni eklerdim listeye ama geç gördüm konuyu :/
Düzce Üniversitesi'ni eklemiştim hocam, teşekkür ederim 🙏

Son düzenleme:
Kastamonu biraz daha 5-6 saatlik yol olduğu için bir de memleketim olduğundan dolayı halamlar falan oluyor berki onların yanına uğrayabilirim bir de okulun güzel olduğunu gördüm. Karadeniz teknik, biraz kafamı karıştırmıştı ama sıralama olarak benimle arasında 150-200K'den fazla olduğu için eklemek istedim muamma yani. Gönlüm, Manisa aydın Bolu gibi yerlerden gelmesi veya en ihtimal Zonguldak.

Düzce Üniversitesi'ni eklemiştim hocam, teşekkür ederim 🙏

Akçakoca fakültesine gelirseniz yazabilirsiniz.

Anlıyorum. O halde hayırlı olsun. Tercih sonuçları açıklandığında yazarsınız konuya.

Anlıyorum. O halde hayırlı olsun. Tercih sonuçları açıklandığında yazarsınız konuya.
Çok teşekkür ederim, hayırlısı olsun. Tercih sıralamasını kaçla kaç arasında tutmam gerektiğini soracaktım aslında size ama unutmuşum. Ek olarak üniversite okurken tekrar hazırlanmak var kafamda lakin tekrardan kaldirabilir miyim o kafamı karıştırıyor. Potansiyelimin olduğunu biliyorum lakin istikrar konusunda hep sorun yaşıyorum.

Son düzenleme:
@Furkan_D, ikinci üniversite kapsamında sınavsız üniversiteyi düşünebilirsiniz. Sınavsız AÖF okuyabiliyorsunuz, bunun için yeni konu açarsanız daha iyi olur. 🙏

@Furkan_D, ikinci üniversite kapsamında sınavsız üniversiteyi düşünebilirsiniz. Sınavsız AÖF okuyabiliyorsunuz, bunun için yeni konu açarsanız daha iyi olur. 🙏
Açığa geçip o şekilde hazırlanmak için miydi hocam bu söylediğiniz? Bir yandan yaptığım sıralama beni oldukça rahatsız ediyor, morelimi de bozmakta. Bir yandan tekrar hazırlansam değişse ne olacak diye düşünüyorum.

Kimsenin iş garantisi yok şu anda. Şu 3-4 senelik mezunluk da o kadar çok zulüm gibi geldi ki, sınav için her şeyi araştırıp okuyordum lakin kendim o kadar çok kendimi boguyordum ki okumalara, araştirilmalara inanilmaz kafam yoruluyor ve ders çalışmaya da mecalim kalmıyordu.

Sürekli istikrarsız ve düzensizlikte çabası, AYT'ye bu kadar geç başlamamış olsaydım çok daha farklı olurdu. 1 sene daha çalışmayı kaldirabilecek ne gücüm, ne de psikolojim var. Sınavdan 1-2 hafta önce sürekli istifra ediyordum, yemek yiyemiyordum yesem de direkt midem bulanıyordu ve sabahları ise stresten başımdan kaynar sular dökülür gibi uyanıyordum. O zamanları bir ben bilirim bir de Allah. Hedefim normalde dış kaynaktan subay olmak, yani üniversite okuduktan sonra subay olmak onun için bir 4 yıllık okulu bitirmek gerekiyor. Hayatın neler getireceği belli olmuyor hocam, her şeyin en hayırlısı. 🙂

Son düzenleme:
@Furkan_D, bu benim dediğim sınavsız üniversite. Sınavsız üniversite kapsamında AÖF bölümü tercih edebiliyorsunuz. Dediğim gibi bunun için yeni konu açarsanız daha iyi olur. Herkesin bilgiye kolay ulaşabilmesi adına yeni konu daha doğru olacaktır. Yeni konu açın, beni etiketleyin ve konu linkini de profilimden bırakın. Onun üzerinden konuşalım. 🙏

@Furkan_D, bu benim dediğim sınavsız üniversite. Sınavsız üniversite kapsamında AÖF bölümü tercih edebiliyorsunuz. Dediğim gibi bunun için yeni konu açarsanız daha iyi olur. Herkesin bilgiye kolay ulaşabilmesi adına yeni konu daha doğru olacaktır. Yeni konu açın, beni etiketleyin ve konu linkini de profilimden bırakın. Onun üzerinden konuşalım. 🙏
Hocam, nasılsınız? İyisinizdir umarım. Çok teşekkür ederim her şey için, bilmiyorum cok mu durduk üstünde, çok mu dile getirdik ama Kastamonu Üniversitesi geldi hocam. Okulu, kampüsünü iyi olduğunu gördugum için ve hem memleketim hem de teyzemin evi var ondan dolayı tercihte yer vermiştim açıkçası. Siz yol konusunu biraz dile getirmiştiniz ama iç Anadolu tarafındaki okullar ile Kastamonu'daki mesafe aynıydı. Bir fark yoktu yani anlayacağınız o iller ile Kastamonu'nun. Hayırlısı böyleymiş demek ki ama açıkçası biliyordum da bir yandan böyle olacağını çünkü tam kesişim noktasıydi ondan dolayı baya üstünde durdum bu kısım için. Çoğu kişinin açıkta kaldığını da gördüm bir yandan çok da şaşırdım, açıkçası psikolojim falan bitti YKS görmek ve herhangi bir yazı okumak dahi beni direkt strese sokuyor. Biraz kafa dinlemem gerekecek sanırım.

Bu sınavsız üniversite hususunu tam olarak ne için söylüyorsunuz onu tam olarak anlayamadım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı