Tercih yapılmalı mı?

Shadownight

Decipat
İyi Sosyaller öncelikle TYT çok kötü geldiği için maalesef AYT de etkilendi TYT netim 27,25 AYT sözel netim ise 39 bu netlere kaç bin sıralama gelir hiç bilmiyorum ve çok karamsarım sınava büyük ihtimal 1 sene daha çalışıp öyle girmeyi planlıyorum ve tercih yapmayacağım sizce ne yapmalıyım bu netlere İstanbul'da bir yer gelir mi? Ki olası gelme durumunda büyük ihtimalle tercih yaparım ama geleceğini hiç sanmıyorum şimdiden cevap veren herkese teşekkürler.

Bir seneni daha feda et, bir şey olmaz. Yazmak için bir bölüm yazma, yoksa ileride çok pişman olursun.

Bende öyle yapacağım zaten 27 TYT 39 AYT pek bir şey geleceğini sanmıyorum açıkçası ama olası İstanbul falan olursa da yazarım büyük ihtimal ama umutsuzum geleceğini hiç sanmıyorum:(

Bir seneni daha feda et, bir şey olmaz. Yazmak için bir bölüm yazma, yoksa ileride çok pişman olursun.

Eğer İstanbul gelirsede neresi yazılmalı sizce? Akdeniz geliyor bir de gazetecilik ama işsizlik oranı çok fazla diyorlar.

Son düzenleme:
Bende öyle yapacağım zaten 27 TYT 39 AYT pek bir şey geleceğini sanmıyorum açıkçası ama olası İstanbul falan olursa da yazarım büyük ihtimal ama umutsuzum geleceğini hiç sanmıyorum:(
Bak dostum, tahmini 170-200 bin gelir sözelde ama yazmaya değmez. Zaten sözelde 2-3 bölüm hariç iyi bölümler yok. Bir seneni daha feda et, sözelde derece yapmak zor değil. Sonra çok güzel bir üniversite de istediğin bölüme gidersin. Umudunu yitirme, dünyanın sonu değil. İleride daha rahat etmek için bir seneni feda et, bir seneyi çok görme, o bir senenin pişmanlığını bir ömür yaşama diye yazıyorum. Belli ki çalışmamıssın, ben 2022 mezunuyum, iki kere mezuna kaldım. Hiçte pişman değilim, bu böyle gitmez diyip bu sene az çok çalıştım ve emeğimin karşılığını çalıştığım kadar alacağım. Gelecek sonucu az çok biliyorum, içim rahat. Okumak için gitme, benim onlarca arkadaşlarım gitti ve bölümleri bırakıp tekrar sınava girdiler. Onlar için eksi puan, çünkü kırık obp ile sınava girdiler. El alemi de düşünme.

Eğer İstanbul gelirsede neresi yazılmalı sizce? Akdeniz geliyor bir de gazetecilik ama işsizlik oranı çok fazla diyorlar.

Kanka ben de sözelciyim. Yani sözele özgü bir şey değil bu veya gazeteceliğe. Türkiye'de çoğu bölüm mezunu işsiz kalıyor zaten. Önemli olan iş bulup bulmaman değil, istediğin mesleği yapman eğer severek yaparsan zaten illaki başarılı olursun.

Bak dostum, tahmini 170-200 bin gelir sözelde ama yazmaya değmez. Zaten sözelde 2-3 bölüm hariç iyi bölümler yok. Bir seneni daha feda et, sözelde derece yapmak zor değil. Sonra çok güzel bir üniversite de istediğin bölüme gidersin. Umudunu yitirme, dünyanın sonu değil. İleride daha rahat etmek için bir seneni feda et, bir seneyi çok görme, o bir senenin pişmanlığını bir ömür yaşama diye yazıyorum. Belli ki çalışmamıssın, ben 2022 mezunuyum, iki kere mezuna kaldım. Hiç de pişman değilim, bu böyle gitmez deyip bu sene az çok çalıştım ve emeğimin karşılığını çalıştığım kadar alacağım. Gelecek sonucu az çok biliyorum, içim rahat. Okumak için gitme, benim onlarca arkadaşlarım gitti ve bölümleri bırakıp tekrar sınava girdiler. Onlar için eksi puan, çünkü kırık OBP ile sınava girdiler. El alemi de düşünme.

Hedefim okul öncesi veya özel eğitim zaten dediğiniz gibi sözelde 2-3 bölüm dışında güzel bir bölüm yok bu sene çalışıp öyle gitmeyi planlıyordum zaten şu an zaten çalışmaya başladım geçen seneden bilgi birikimimde var yaparım herhalde 1 senede teşekkürler tekrardan öneride bulunduğunuz için son olarak bir sorum olacak hani bu sözel okuyanlar işsiz kalıyor genelde diyen bir topluluk var bu yüzdende kafam yine ama yine karışık EA mı geçsem diyorum 1 senede matematiğimin de düzeleceğine inanmıyorum bilmiyorum ne yapmalıyım kafam inanılmaz derecede karışık sözele çalışıp ilk 500'e gireceğim diyorum ama o topluluğun dediklerini duyunca da kendimi boşlukta hissediyorum :(

Kanka ben de sözelciyim. Yani sözele özgü bir şey değil bu veya gazeteceliğe. Türkiye'de çoğu bölüm mezunu işsiz kalıyor zaten. Önemli olan iş bulup bulmaman değil, istediğin mesleği yapman eğer severek yaparsan zaten illaki başarılı olursun.

Kanka sözelcilere karşı çok önyargılılar bu yüzdende kafam karmakarışık iş bulamazsın boşa okursun gibi gibi sayısala geçsem diyorum matematiği 1 senede istesem de düzeltemem kafam almıyor matematiği formülleri ezberlemek zaten ölüm bilmiyorum bir girdabın içindeyim çıkmayı deniyorum.

Hedefim okul öncesi veya özel eğitim zaten dediğiniz gibi sözelde 2-3 bölüm dışında güzel bir bölüm yok bu sene çalışıp öyle gitmeyi planlıyordum zaten şu an zaten çalışmaya başladım geçen seneden bilgi birikimimde var yaparım herhalde 1 senede teşekkürler tekrardan öneride bulunduğunuz için son olarak bir sorum olacak hani bu sözel okuyanlar işsiz kalıyor genelde diyen bir topluluk var bu yüzdende kafam yine ama yine karışık EA mı geçsem diyorum 1 senede matematiğimin de düzeleceğine inanmıyorum bilmiyorum ne yapmalıyım kafam inanılmaz derecede karışık sözele çalışıp ilk 500'e gireceğim diyorum ama o topluluğun dediklerini duyunca da kendimi boşlukta hissediyorum :(
Herkes bir şey diyor. Eşit ağırlıktan da girebilirsin, hatta ikisinde de gir, ben öyle yaptım. Bir sene de matematiğe adam akıllı çalısırsan çok güzel yerlere gelirsin, önünde kocaman zaman var. Bu iki ayı sadece günde birkaç saat çalışarak matematiğe (tyt) ayır, sonra da ayt matematik ile diğer dersleri götürürsün. Hiç zor değil. Benim matematiği sıfır olan arkadaşım bir sene de 25 nete çıktı, sınavda da öyle yaptı. Sen ne olmak istiyorsan o mesleğe yönel ama iş imkanlarına da bak. Okul öncesi ve özel eğitim gayet iyi, kamu da çalışıp atanırsın. Sözelden ilk 500'de yaparsın, çalışınca her şey oluyor. Sen kendine güven, insanların ne dediğini takma. Yapan yapıyor çalışarak. Bu yazı iyi değerlendir.

Kanka sözelcilere karşı çok önyargılılar bu yüzdende kafam karmakarışık iş bulamazsın boşa okursun gibi gibi sayısala geçsem diyorum matematiği 1 senede istesem de düzeltemem kafam almıyor matematiği formülleri ezberlemek zaten ölüm bilmiyorum bir girdabın içindeyim çıkmayı deniyorum.
Sözelcilere ön yargılı olsalar ne olur ya? Gastronomi, okul öncesi, özel eğitimin gayette iş imkanı var. Sen insanları dinleme, sen neyi istiyorsan ona çalış. Bir sene çok uzun bir zaman ama değerlendirmesini bilene.

Ben görsel iletişim tasarımı düşünüyorum. Çoğu kişi işsiz kalırsın boş bölüm dedi, ama olsun ben meraklıyım bu bölüme ilgim var ve güveniyorum kendime.

Ben görsel iletişim tasarımı düşünüyorum. Çoğu kişi işsiz kalırsın boş bölüm dedi, ama olsun ben meraklıyım bu bölüme ilgim var ve güveniyorum kendime.

İstanbul'da mı düşünüyorsunuz hocam yoksa Sakarya falan mı?

Hocam istediğinizi okuyun ama işsiz kalırsanız da üzülmeyin bir önceki mesajınızda zaten söylemiştiniz bunu Türkiye'de ne okursak okuyalım işsiz kalıyoruz diye ama umarım işsiz kalmazsınız en iyi yerlere gelirsiniz.

İstanbul'da mı düşünüyorsunuz hocam yoksa Sakarya falan mı?

Hocam istediğinizi okuyun ama işsiz kalırsanız da üzülmeyin bir önceki mesajınızda zaten söylemiştiniz bunu Türkiye'de ne okursak okuyalım işsiz kalıyoruz diye ama umarım işsiz kalmazsınız en iyi yerlere gelirsiniz.

Teşekkürler umarım siz de. Karar veremedim henüz bu bölüm İstanbul'da dönüyor ama deprem korkusu var içimde hep.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı