Termal macun 2 haftada bitiyor

Macunu ne çok nede az sürmüş ekran kartlarına öyle işlemciye ince zar gibi çekilince çok işe yaramıyor hatta zar gibi çekilip tam ortasına bezelye tanesinin yarısı kadar sıkılıp kapanması tavsiye ediliyor arkadaşın macun öyle aman aman çok değil ama sürme tekniği yanlış eşit dağıtmamış macunu.

İyice temizle soğutucu bakırındaki macunu çıkana kadar GPU üzeründekinide temizle ve şu videoyu izle sonra uygula.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Macunu ne çok nede az sürmüş ekran kartlarına öyle işlemciye ince zar gibi çekilince çok işe yaramıyor hatta zar gibi çekilip tam ortasına bezelye tanesinin yarısı kadar sıkılıp kapanması tavsiye ediliyor arkadaşın macun öyle aman aman çok değil ama sürme tekniği yanlış eşit dağıtmamış macunu.

İyice temizle soğutucu bakırındaki macunu çıkana kadar GPU üzeründekinide temizle ve şu videoyu izle sonra uygula.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çok sürdüm vs demeyin dedim yine bandırmışsın demişler sanki ben bilmiyorum azda sürsem çokta sürsem bandırsamda yine aynı 2 hafta sonra gpu üzerinde leke şeklinde kalıyo macun. Resimdeki macun yeterli demiş bazı arkadaşlar yetersiz gpu üzerinde sadece kurumuş olan macunun lekesi mevcut. Moderatör arladaşa teşekkürler bu arada, bilmeyen ve sivri dilli bildiğini zanneden herkes yorum yapıyor malesef. Verdiğin videodakine uygun sekilde yaptım inşallah uzunca bi süre gider ve ayrıyeten macun 2 yılda 1 değişmez yılda 2 defa değişmesi gerekir ekran kartı islemciye göre daha fazla ısı yoğunluğu olan bölge 2 yıl macun değiştirmesem kart yanacak haberi yok. Verdiğiniz cevaplar için teşekkürler farklı bi macun kullandım bu sefer iyi bi sonuç alırım inşallah.

Raflarda kalan bayat bir ürün denk gelmiş olabilir size. Zamanında Zalman ZM-STG2 termal macun almıştım. 1 hafta bile sürmüyordu yok oluşu. Ne kenara akıyor ne de yerinde duruyordu. Uçup gidiyordu. Termal macunun nasıl sürüldüğü pek de önemli değil. Şu tablodan kısaca anlayabilirsiniz.

370435

Raflarda kalan bayat bir ürün denk gelmiş olabilir size. Zamanında Zalman ZM-STG2 termal macun almıştım. 1 hafta bile sürmüyordu yok oluşu. Ne kenara akıyor ne de yerinde duruyordu. Uçup gidiyordu. Termal macunun nasıl sürüldüğü pek de önemli değil. Şu tablodan kısaca anlayabilirsiniz.

Eki Görüntüle 370435
O macundan herkes memnundu yani forumlarda gördüğüm kadarıyla tabi ama vatan şubesinde yoktu malesef bende elimdekini alabilmiştim o zaman ya soğutucu blok fazla baskı yapıp aradaki macunu dışarı atıyorda olabilir ama milimetrik ayarlı şeyler bunlar inşallah bi daha olmazda sökmek zorunda kalmam, bıktım yani şuanda boştayken 37-40 arası gezen GPU boştayken 27-30 arası gelip duruyor inşallah bi sıkıntı yapmaz. Yorumun için teşekkürler.

Arkadaşlar iyi günler, Xigmatek PTI-G3606 macununu ekran kartıma sürdükten 2 hafta sonra kartın işlemcisi üzerinde macun kalmıyor ve ısıya neden oluyor. 2 haftada bir bu kartı söküp macun yenilemekten bıktım artık. Önerisi olan var mı ne yapılmalı?

Fotoğraf linkleri:

Eki Görüntüle 370285Eki Görüntüle 370286

Bu arada çok sürmüşsün vs. demeyin çünkü az sürdüğümde resimlerki olanda kalmıyo buharlaşıyor sanki.
Hocam ordaki çipler de macuna doymuş :D

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı