Merhaba masaüstü Gaming set topladım yaklaşık 2 yıl olacak termal macun değiştirmedim. Değiştirmeme gerek var mı, bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Boşta ve yük altında işlemci sıcaklıklarım düşük.
Merhaba masaüstü Gaming set topladım yaklaşık 2 yıl olacak termal macun değiştirmedim. Değiştirmeme gerek var mı, bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Boşta ve yük altında işlemci sıcaklıklarım düşük.
Bilgisayar canlı bir varlık değil. Oraya millattan önce 1000 yılından kalma bir termal macun sürersen o macun elektrik iletmediği, soğuttuğu ve fiziksel hasar vermediği sürece sorun değil. Kedi sevmiyorsunuz burda.
Size şu yılda bu yılda değişmeli gerekenleri dinlemeyin. Normalde ısınmayan işlemci ısınıyorsa değişeceksin. Bu kadar basit.
Bilgisayar canlı bir varlık değil. Oraya millattan önce 1000 yılından kalma bir termal macun sürersen o macun elektrik iletmediği, soğuttuğu ve fiziksel hasar vermediği sürece sorun değil. Kedi sevmiyorsunuz burada.
İşlemcinin ömrünü termal macun sıkarak uzatmayı da ilk kez duydum. Bugünden sonra her gün değişeyim evcil R5 7500F'in termal macununu, aman bozulmasın kırılgan gariban.
Termal macun değiştirmek bozulması ile bir alakası yok. Dereceleri düşürür daha iyi soğur ekran kartı veya işlemci. Uzun süre değiştirmediğinde yüksek derecelere yavaş yavaş çıkar, bununla başa çıkabilmek için ise gücü kademeli olarak kısar. Sen bir problem yok sanırsın, sonra bir gün gelip burada durup dururken FPS düştü diye konu açarsın.
Bir arabaya nasıl bakılıyorsa, yağı suyu vs. şuanda PC de aynı öyle. Bakmazsan bir gün seni yolda bırakır.
Termal macun değiştirmek bozulması ile bir alakası yok. Dereceleri düşürür daha iyi soğur ekran kartı veya işlemci. Uzun süre değiştirmediğinde yüksek derecelere yavaş yavaş çıkar, bununla başa çıkabilmek için ise gücü kademeli olarak kısar. Sen bir problem yok sanırsın, sonra bir gün gelip burada durup dururken FPS düştü diye konu açarsın.
Bir arabaya nasıl bakılıyorsa, yağı suyu vs. şu anda PC de aynı öyle. Bakmazsan bir gün seni yolda bırakır.
Araba ile bilgisayar örneği vereni de ilk defa görüyorum adam "durup dururken FPS düştü" diye niye konu açsın fazla bilinçsiz bir kullanıcı değilse bilgisayarın ısındığını ve frekans kıstığını görmesi çok da zor değil. Arabalara bakım yapıyoruz çünkü içinde sürekli birbirine sürten parçalar var. Bilgisayar böyle bir şey değil tek ihtiyacı soğutulmak, ısınmıyorsa sorun yok yani.
Araba ile bilgisayar örneği vereni de ilk defa görüyorum adam "durup dururken FPS düştü" diye niye konu açsın fazla bilinçsiz bir kullanıcı değilse bilgisayarın ısındığını ve frekans kıstığını görmesi çok da zor değil. Arabalara bakım yapıyoruz çünkü içinde sürekli birbirine sürten parçalar var. Bilgisayar böyle bir şey değil tek ihtiyacı soğutulmak, ısınmıyorsa sorun yok yani.
Araba da cansız ya ondan onu örnek verdim. Teknoloji forumunda termal macun değiştirmemeyi savunanı da ilk defa ben görüyorum. Siz ikiniz bildiğiniz gibi yapın.
Araba da cansız ya ondan onu örnek verdim. Teknoloji forumunda termal macun değiştirmemeyi savunanı da ilk defa ben görüyorum. Siz ikiniz bildiğiniz gibi yapın.
Termal macun tabii ki değiştirilmeli ama macun özelliğini yitirmeye başlayınca değiştirilmeli. İşlevini yerine getiren macunu değiştirmenin hiçbir mantığı yok.