Termal macun değişimi ne kadar zamanda bir olmalı?

Cansuanddoga

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Lenovo Y520 bir oyun laptopum var. Yaklaşık 3 sene civarıdır kullanıyorum.
Son dönemde sanki eskisine göre daha çok ısınmaya başladı, eskiden bu kadar değildi gibi geliyor.
Gerçi ısınma değerleri normal derecelerin arasında, Max 80-90 gördüm GPU ve CPU'da. Fakat gene de bir sorasım geldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
3 Ay'dan 3 Ay'a olmalı normal bir laptop oyuncusu için, fan kanal temizlemesi ise 5 ila 8 ay arasında.

Ben 1 yılda bir yaparım. Macunun kalitesine göre de değişir. Bilgisayar çok eskiyse ve çok ısınıyorsa 6 ayda bir yeterli.

Sizinkisi laptopmuş arkadaşın dediği gibi 3-6 ay arası ideal.

Lenovo Y520 bir oyun laptopum var. Yaklaşık 3 sene civarıdır kullanıyorum.
Son dönemde sanki eskisine göre daha çok ısınmaya başladı, eskiden bu kadar değildi gibi geliyor.
Gerçi ısınma değerleri normal derecelerin arasında, Max 80-90 gördüm GPU ve CPU'da. Fakat gene de bir sorasım geldi.
Sık kullanımda 8 ayda bir ya da 1 yılda bir termal macun yenilenmeli ki oyun için kullanılacaksa 1 yılda bir yenilenmesi şart.

Mümkünse uzman bir şekilde ve kaliteli bir macunla 6 ayda. Kullanma sıklığına göre süre uzatılabilir veya azaltılabilir. Dizüstü bilgisayarlarda daha etkin kullanmak lazım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı