Termal macun değişimi sonrası fark olmadı

burak0617

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhabalar, işlemcim Ryzen 5 2600 ve GTX1650 Super ekran kartım var. Ankara'da havalar sıcak PUBG oynarken 68 ve üstüne çıkıyor hep 72'ye kadar çıkıyor bazen. Ben daha önce aldığım Zm-stc8 macun ile değiştirdim. Bugün fanı vesaire çıkarıp hem temizledim hem macunu değiştirdim. Bu videodaki en sondaki gibi tam bütün yüzeye yaydım. 1.5gramın 1 gramını kullandım. Isı da bir değişiklik olmadı. Fanı falan tam yerleştirildiğime eminim. Tek gözlemlediğim şey ısının daha yavaş 68 dereceye ulaştığı oldu. 63 dereceyi gecmemesi bekliyordum. Yanlış olan ne ya da bu havalarda bu iş bu kadar mı olur? Stok fanım var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaz ayında birçok kullanıcı bilgisayar ısısından şikayetçi olur ama bu normaldir. Durduk yere ısısı yüksekse sorun var demektir. Arkadaşın da dediği gibi bilgisayar ısınız makul bir değerde üstüne üstlük oyun oynarken o değere ulaşıyorsunuz. Yine de bu ısıyı düşürmek istiyorsanız neyin ısındığına bakın. Ekran kartı ve işlemci ye bakın hangisi ısınıyorsa onun fanını yağlamanızı öneririm. Hem daha hızlı hem daha sessiz çalışır.

Arkadaşlar merhabalar, işlemcim Ryzen 5 2600 ve GTX1650 Super ekran kartım var. Ankara'da havalar sıcak PUBG oynarken 68 ve üstüne çıkıyor hep 72'ye kadar çıkıyor bazen. Ben daha önce aldığım Zm-stc8 macun ile değiştirdim. Bugün fanı vesaire çıkarıp hem temizledim hem macunu değiştirdim. Bu videodaki en sondaki gibi tam bütün yüzeye yaydım. 1.5gramın 1 gramını kullandım. Isı da bir değişiklik olmadı. Fanı falan tam yerleştirildiğime eminim. Tek gözlemlediğim şey ısının daha yavaş 68 dereceye ulaştığı oldu. 63 dereceyi gecmemesi bekliyordum. Yanlış olan ne ya da bu havalarda bu iş bu kadar mı olur? Stok fanım var.
Önceden bulunan macun zaten kurumamış ve iyi durumdaymış. Büyük ihtimalle eskisi ile benzer özelliklerde yeni bir macunla değiştirdiğiniz için de sıcaklıktaki değişiklik çok az olmuş.

Kısaca zaten macun değiştirmenize gerek yokmuş.

@IDenizI @Saint Lucia @qelos
-2018 Mayıs ayından beri ilk takıldığı günden bu yana hiç macun değiştirmemiştim montajı yapan vatan bilgisayar az biraz sürmüş herhalde çıkardığımda azıcık kalıntısı kalmıştı .
- Tabi ki 68 derece normal insan biraz değişiklik bekliyor :D.

-2018 Mayıs ayından beri ilk takıldığı günden bu yana hiç macun değiştirmemiştim montajı yapan Vatan Bilgisayar az biraz sürmüş herhalde çıkardığımda azıcık kalıntısı kalmıştı.

Değişim yapılmadığı için yapman yerinde olmuş. Fakat dereceye takılmana gerek yok. 68 derece çok çok iyi.

-2018 Mayıs ayından beri ilk takıldığı günden bu yana hiç macun değiştirmemiştim montajı yapan vatan bilgisayar az biraz sürmüş herhalde çıkardığımda azıcık kalıntısı kalmıştı .
Az biraz dediğin şey, termal macunu zaten az sürmen lazım. Önemli olan bol olması değil, yeterince temas alanı oluşturması lazım.

Ayrıca senin aldığın termal macunun kalitesi, bilgisayarı ilk montaj edenin kullandığı macunun kalitesi arasındaki farklardan dolayı da ısı farkı oluşmamış olabilir. Termal macun değiştirerek çok yüksek bir fark beklememek lazım.

Gene de senin sorumlu davranıp yenilediğin iyi olmuş. Eline sağlık.

Ben oyun oynarken 88-90 dereceleri görüyorum umursamıyorum bile. Tjmax 100 olarak gösteriyor kart. MSI Afterburner'dan kademeli fanı ayarladım, 80 derecede %70, 90 derecede %100 fan olarak ayarladım mutluyum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı