Termal macun değişimi sonrası sistem düzgün çalışmıyor

cupofcoffee

Hectopat
İşlemcinin termal macununu yeniledim fakat PC'yi ilk açtığımda açıldıktan 5 saniye sonra kapandı sonra ise CPU over temp hatası verdi sorun nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Fan çalışıyor ve vidaları tam sıkıldı. Macun Cooler Master Htk-002
Eğer soğutucunun tam oturduğunu düşünüyorsanız ve elinizde fazladan termal macun varsa soğutucuyu çıkartın, macunu silin güzelce ve yeniden işlemcinin üstüne ince bir tabaka olacak biçimde dağıtın. Eğer termal macunun dahilinde yaymak için spatula yoksa kağıtla bile yayabilirsiniz.

Az önceki mesajdan kaba bir anlam çıkarmışsanız özür dilerim. Benden önceki arkadaşlar macun ve soğutma bloğundan bahsettiklerinden ve bende aceleyle yazdığımdan böyle bir cümle olmuş. Bir iki kere fanın soketini takmaya unuttuğumdan ötürü fanın çalışıp çalışmadığını kontrol edebilir misiniz demiştim.

Eğer soğutucunun tam oturduğunu düşünüyorsanız ve elinizde fazladan termal macun varsa soğutucuyu çıkartın, macunu silin güzelce ve yeniden işlemcinin üstüne ince bir tabaka olacak biçimde dağıtın. Eğer termal macunun dahilinde yaymak için spatula yoksa kağıtla bile yayabilirsiniz.

Termal macunu yeniledim ve bloğun tam oturduğuna emin oldum fakat bu sefer PC'yi açtığımda monitör ve klavye mouse gelmiyor.

Az önceki mesajdan kaba bir anlam çıkarmışsanız özür dilerim. Benden önceki arkadaşlar macun ve soğutma bloğundan bahsettiklerinden ve bende aceleyle yazdığımdan böyle bir cümle olmuş. Bir iki kere fanın soketini takmaya unuttuğumdan ötürü fanın çalışıp çalışmadığını kontrol edebilir misiniz demiştim.

Hayır öyle bir anlam çıkarmadım kesinlikle.

Fanların vidalarını biraz gevşettim ve PC sorunsuz açıldı fakat boşta 54 derece normal mi?

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı