Termal macun değişimi

Herr mira

Hectopat
HP dizüstü bilgisayar kullanan birisiyim son zamanlarda aşırı ısınma problemi yaşıyorum. Bilgisayarcı bir tanıdığıma danıştım bana HP'nin sürdüğü termal macunun çok kaliteli olduğunu ve 10 sene yeteceğini söyledi. Doğru mudur? Yaptığım testlerde ekran kartı yük altında 90 derece oluyor işlemci 100 dereceye kadar çıkabiliyor günlük kullanımda Google vs açtığım zaman fan tüm hızıyla dönüyor dedim kendisi bana böyle cevap verdi.

HP dizüstü bilgisayar kullanan birisiyim son zamanlarda aşırı ısınma problemi yaşıyorum. Bilgisayarcı bir tanıdığıma danıştım bana HP'nin sürdüğü termal macunun çok kaliteli olduğunu ve 10 sene yeteceğini söyledi. Doğru mudur? Yaptığım testlerde ekran kartı yük altında 90 derece oluyor işlemci 100 dereceye kadar çıkabiliyor günlük kullanımda Google vs açtığım zaman fan tüm hızıyla dönüyor dedim kendisi bana böyle cevap verdi.

O bilgisayarcıya soru sorma 6 ayda değişmesi lazım 10 yıl ne hemen o bilgisayarcıyı aklınızdan silip atın hiç kimse bir firmanın sürdüğü termal macuna o kadar kesin güvence veremez.

Fanı ve fanın ızgarasını temizle benim Samsung pcmi açtığımda 8 yıllık termal macun hala kurumamıştı. Sen yine de değiştir.

Öyle bir termal macun varsa bizde alalım 😂. İşin şakası gerçi ama kaliteli termal macunlarının bile en fazla bence 6 ayda bir yenilenmesi lazımken fabrika üretiminden çıkma termal macunun o kadar dayanabileceğini sanmıyorum.

Kusura bakmayin ama 6 ayda bir termal macun degistirmeyi duymadim miningmi yapiyorsunuzda macun kuruyacak bence en az 1 yıl dayanir termal macun kullanicinin sisteme yuklenemine gorede zamani azalir arkadasin bayağı bayağı gecmis yenilenmesi lazim.

Öyle bir termal macun varsa bizde alalım 😂. İşin şakası gerçi ama kaliteli termal macunlarının bile en fazla bence 6 ayda bir yenilenmesi lazımken fabrika üretiminden çıkma termal macunun o kadar dayanabileceğini sanmıyorum.

Geçen bir arkadaşın 4 yıllık hp laptopunun termal macununu yeniledik resmen katılaşmış sertleşmiş işlemcini üzerinden zorla çıkarttık. Bilgisayarı sökmek yarım saat macunu temizlemek bir saat sürdü .Fandaki tozu pisliği söylememe bile gerek yok

10 yılda neye dönüşür bilemem.

benim 10 yıllık laptopa ilk defa kendim uyguladım geçenlerde, toplamda 2-3 kez uygulanmıştı maksimum, fan sesini ciddi şekilde kesti sürmesi de zevkli en kötü yılda 1 uygularım artık ben artık :) korkulacak birşeyi de yok youtubeda birkaç video izleyin kavrarsınız.

Laptop kullanırken yılda 1 kere macun değiştirirdim. Daha doğrusu her nisan-Mayıs ayında açar içini temizler hazır açmışken macunu sürer yaza hazırlardım. Macun en etkili olduğu zamanlarda yazı atlatır etkisi biterken kışın sıkıntı yaşamazdım.

Sen o "bilgisayarcıya" laptopunu verirsen 1 saat sonra sana geri verirken diyeceği şey şu olur: "Kardeşim ekran kartı fazla gelmişti onu çıkardım hı hı aynen işlemciden kullanıcaksın kardom benim he bu arada ücret 300 tl"

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı