xnilex
Femtopat
Daha fazla
Elimde MSI GF63 Thin mevcut. 3 buçuk sene önce aldım haliyle garantisi mevcut değil. Termal macun yenilemek istedim ve YouTube'da videodaki abi naptıysa bire bir onu yaptım. Adam videoda bataryayı çıkarmayı unutmuş ben de dikkat etmemişim yani bu işlemler batarya hâla PC'ye bağlıyken gerçekleşti. Macunu sürüp şu dikdörtgen uçlu kabloyu yerine geri takarken (işaretlediğim yerde) çok küçük bir ışıma gördüm. Apar topar bataryayı çıkardım. Sonra fanı ve bataryayı tekrar takıp PC'yi çalıştırdım. Umarım bir şey olmamıştır diyerek dualar eşliğinde PC'yi açtım, ilk 30 saniye kadar masaüstünde gezindim içimi tam huzur kaplamışken PC bir anda kapandı. PC şarj alıyor, klavye ve mouse ışıklarım yanıyor, fan sorunsuz çalışıyor, Opera GX'in açılış sesini de duyuyorum fakat ekranıma görüntü gelmiyor. Statik elektrik birikimi yüzünden olduğunu düşünüp PC'nin tüm parçalarını boşa çıkartıp Power düğmesini açma kapama işini yaptım, termal macunu çok sürmemiştim zaten diğer parçalara ya da anakarta değmediğinden eminim yine de düzgünce temizleyip yeniden sürdüm, zaten toplam 3 kablo çıkarmıştım yerinden oynayan başka parça da yok hepsini de cuk diye yerine takabildim ama hâla hiçbir değişiklik yok. Servisi aradım 900 lira arıza tespit için, yaklaşık 700 dolar da kısa devre olmuştur deyip anakart değişimi için fiyat veriyor kafayı yemek üzereyim ben ne yapacağım?