Termal macun düzgün sürülmüş mü?

Hocam 1 ay sonra sıcaklıklara tekrar bakın CPU 95-96 derecelere ulaşıyorsa bilinki pumpout yapmıştır. Şu 2 faz değiştiren macunu öneririm diğerleri genelde pumpout(1 ay sonra macun yanlara taşıyor CPU üstünde macun kalmıyor) yapıyor.
PTM 7950(yurt dışından almanız gerekiyor konuda linkleri var)

İnceleme: Honeywell PTM 7950 termal pad incelemesi

Thermalright Helios Thermal Pad: Bunu daha dün uyguladım şu an sıcaklıklar fabrika çıkışından 7-8 derece daha düşük Gaming Gen TR de 300TL'ye satılıyor.)

Thermalright Heilos termal ped test sonuçları

Ek olarak sürdüğüm Cooler Master MasterGel maker nano 1 ay sonra bu şekildeydi resmen CPU üstünde macun kalmamıştı ve Cyberpunk'ta 99 derece oluyordu şu an 77 derece.

cpu pumpout.jpeg

Laptoplarda bilmiyordum öyle bir durum olduğunu. Normalde ped koyulur evet ama konu sahibi sakız gibi bir kıvam deyince aklıma macun geldi. Belki artık erimiş termal ped de olabilir. Çünkü benim bildiğim VRAM ve VRM üstüne termal ped koyulur macun değil ancak CPU ve GPU üstüne macun koyulur.

Yüksek performans laptoplarda termal macun yenilemesi yapmadığım için bilmiyorum. Aydınlatırsanız sevinirim.

Bazı laptoplarda termal ped var üstteki ss'te termal pad var. Bazılarında ise arkadaşdaki gibi termal putty denilen şey var internetten aratırsanız görürsünüz genelde sakız gibi bir kıvamı oluyor. CPU ve GPU dışında laptoplarda hiçbir şekilde başka bir yere termal macun sürülmüyor.

Hocam internette leptoplar için mx4 ve mx6 öneriliyor bende mx6 aldım. Dediğiniz pomp out durumu için mx6 iyi diyorlardı ve macun çok garip bir yapısı var sürmekte çok zorlandım

Hocam internette laptoplar için MX4 ve MX6 öneriliyor bende MX6 aldım. Dediğiniz pomp out durumu için MX6 iyi diyorlardı ve macun çok garip bir yapısı var sürmekte çok zorlandım

Bazı laptoplarda pumpout olmuyor bazılarında yine pumpout oluyor bende Cooler Master MasterGel maker nano aldım 500TL'ye pumpout yapmasın diye gayet koyu bir macundu ama benim laptopta yine de yaptı pumpout. Sizde yapmazsa çok güzel ama yaparsa dediğim konulara bakabilirsiniz. Dediğim gibi eğer sıcaklıklar şuan iyiyse dediğim termal pedleri almak zorunda değilsiniz. 1 ay sonra tekrar bir bakın eğer yüksekse o zaman alırsınız.

Arkadaşlar cinebench testinde full yük altında max 90 derece gördü ve şuan 65 civarında geziyor işlemci. İşlemci i9 13900hx

Arkadaşlar cinebench testinde full yük altında max 90 derece gördü ve şuan 65 civarında geziyor işlemci. İşlemci i9 13900hx

Önceden yük altında 100 dereceleri görüyordu ve 90 derecede geziyordu

Arkadaşlar Cinebench testinde full yük altında Max 90 derece gördü ve şu an 65 civarında geziyor işlemci. İşlemci i9 13900HX

Önceden yük altında 100 dereceleri görüyordu ve 90 derecede geziyordu

13900HX ise cinebechte 90 görmesi normaldir diye düşünüyorum oyunlarda nasıl?

Öncelikle selam, doğru kullanımını biliyor olduğumu düşünmem sebebi ile x şeklinde sürmen ve daha sonrasında ortalarına doğru yaydırman doğru olacaktır.
maxresdefault.jpg

Hocam az önce cs2 üzerinden leptobu test ettim

Bileşenler
İ9 13900hx (aşırı ısınan bir işlemci)
Rtx 4070
32 gb Ram

Oyunun grafik ayarları: her şey yüksekte ve çözünürlük 2560x1600

Her modda 15 dk ölüm maçı oynadım

Leptopun 2 modda test ettim: normal ve oyun modu

->Normal modda cs2:
İşlemci: ortalama 85-90 arası geziyor max 95 derece gördü

Ekran kartı: 85-87 derece civarında geziyor max 87 gördü

Ortalama 140-180 fps aldım
-----------‐---------------------------------------------------

Oyun modunda

İşlemci 90-95 civarda geziyor max 100 derece oldu

Ekran kartı yine aynı 85 87 derece civarında geziyor

Ortalama 170-200 fps aldım

Hocam sizlerin yorumlarını merak ediyorum bu sıcaklık değerleri nasıl?

@dako121@avkila.tech

Hocam az önce CS2 üzerinden laptopu test ettim

Bileşenler
i9 13900HX (aşırı ısınan bir işlemci)
RTX 4070
32 GB RAM

Oyunun grafik ayarları: Her şey yüksekte ve çözünürlük 2560x1600

Her modda 15 dk ölüm maçı oynadım

Laptopun 2 modda test ettim: Normal ve oyun modu

->Normal modda CS2:
İşlemci: Ortalama 85-90 arası geziyor Max 95 derece gördü

Ekran kartı: 85-87 derece civarında geziyor Max 87 gördü

Ortalama 140-180 FPS aldım
-----------‐---------------------------------------------------

Oyun modunda

İşlemci 90-95 civarda geziyor Max 100 derece oldu

Ekran kartı yine aynı 85 87 derece civarında geziyor

Ortalama 170-200 FPS aldım

Hocam sizlerin yorumlarını merak ediyorum bu sıcaklık değerleri nasıl?

İşlemci aşırı ısınan bir işlemci olduğu için undervolt gerekebilir. 100 derecede performans kısıyor zaten. Ekran kartıda 87 derecede performans kısıyor. Yani sıcaklıklar biraz tepeye dayanmış gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı