dako121
Hectopat
Daha fazla
Hocam 1 ay sonra sıcaklıklara tekrar bakın CPU 95-96 derecelere ulaşıyorsa bilinki pumpout yapmıştır. Şu 2 faz değiştiren macunu öneririm diğerleri genelde pumpout(1 ay sonra macun yanlara taşıyor CPU üstünde macun kalmıyor) yapıyor.
PTM 7950(yurt dışından almanız gerekiyor konuda linkleri var)
Bazı laptoplarda termal ped var üstteki ss'te termal pad var. Bazılarında ise arkadaşdaki gibi termal putty denilen şey var internetten aratırsanız görürsünüz genelde sakız gibi bir kıvamı oluyor. CPU ve GPU dışında laptoplarda hiçbir şekilde başka bir yere termal macun sürülmüyor.
PTM 7950(yurt dışından almanız gerekiyor konuda linkleri var)
İnceleme: Honeywell PTM 7950 termal pad incelemesi
Thermalright Helios Thermal Pad: Bunu daha dün uyguladım şu an sıcaklıklar fabrika çıkışından 7-8 derece daha düşük Gaming Gen TR de 300TL'ye satılıyor.)Thermalright Heilos termal ped test sonuçları
Ek olarak sürdüğüm Cooler Master MasterGel maker nano 1 ay sonra bu şekildeydi resmen CPU üstünde macun kalmamıştı ve Cyberpunk'ta 99 derece oluyordu şu an 77 derece.Laptoplarda bilmiyordum öyle bir durum olduğunu. Normalde ped koyulur evet ama konu sahibi sakız gibi bir kıvam deyince aklıma macun geldi. Belki artık erimiş termal ped de olabilir. Çünkü benim bildiğim VRAM ve VRM üstüne termal ped koyulur macun değil ancak CPU ve GPU üstüne macun koyulur.
Yüksek performans laptoplarda termal macun yenilemesi yapmadığım için bilmiyorum. Aydınlatırsanız sevinirim.
Bazı laptoplarda termal ped var üstteki ss'te termal pad var. Bazılarında ise arkadaşdaki gibi termal putty denilen şey var internetten aratırsanız görürsünüz genelde sakız gibi bir kıvamı oluyor. CPU ve GPU dışında laptoplarda hiçbir şekilde başka bir yere termal macun sürülmüyor.