Termal macun düzgün sürülmüş mü?

Hocam ekstradan memory ve hot spot değerleri de var bunlar ne demek bilmiyorum

Hocam peki içini tekrar açıp macunu tekrar sürekli miyim ? Önceden işlemci normal modda 100 derecelerde geziyordu şimdi biraz daha iyi ama ekran kartı eskiden 75 derecelerdeydi

@dako121
 

Dosya Ekleri

  • 17408301991297013088673063301205.jpg
    303,1 KB · Görüntüleme: 17

Hocam Memory VRAM'ların sıcaklığı, hot spotta GPU'nun en sıcak olduğu yer demek, elinizde macun kaldıysa ve zamanınız varsa tekrar sürmeyi deneyebilirsiniz dediğim gibi ince bir tabaka şeklinde sürün ve kapadıktan sonra kontrol etmek için açmayın macun dağılıyor işlemini yitiriyor. Yine düzelmezse dediğim termal padlere bakabilirsiniz.
 
Hocam macunu sürerken yaymakta çok zorlanıyorum istediğim gibi şekil veremiyorum. Bu konuda sürmek için bir yöntem var mı@dako121
 
Bir de açmadan ekran kartı kaç watt çekerken 87 derece oluyor? Aynı şekilde CPU kaç watt çekince 100 derecelere çıkıyor?

Hocam macunu sürerken yaymakta çok zorlanıyorum istediğim gibi şekil veremiyorum. Bu konuda sürmek için bir yöntem var mı@dako121

Tam sürülmüyorsa nokta değil de uzun uçtan bir uca kadar çizgi şeklindede sıkabilirsin işlemci için GPU'ya doğru sürmüşsünüz zaten önceden nasıl sürdüyseniz öyle sürebilirsiniz. Sadece tekrar açmamaya dikkat edin.
 
Hocam işlemci 102 w çekince

Hocam işlemci 102 w çekince
Ama ortalama 50 55 w çekiyor

@dako121

@dako121
 
Son düzenleme:
Hocam dediğim gibi işlemciye watt sınırı veya undervolt yapabilirsiniz. Ekran kartıda çok fazla 87 dereceye çıkmıyorsa bu şekilde kullanılabilir.
Hocam undervoltu bios üzerinden yapamıyorum sanırım excalibur izin vermiyor. Onun dışında nasıl yapabilirim ?
 
Hocam undervoltu BIOS üzerinden yapamıyorum sanırım Excalibur izin vermiyor. Onun dışında nasıl yapabilirim?

Hocam ThrottleStop diye bir program var bende AMD olduğu için kullanımını bilmiyorum ama Intel'lerde çalışıyor olması lazım internetten kullanımına bakabilirsiniz.
 
Hocam ThrottleStop diye bir program var bende AMD olduğu için kullanımını bilmiyorum ama Intel'lerde çalışıyor olması lazım internetten kullanımına bakabilirsiniz.
Teşekkür ederimmm Hocam o zaman bu şekilde kullanıyorum . Eğer bir problem olursa tekrar bir macun değişimi yapayım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…