Termal macun fana mı sürülür işlemciye mi?

Arkadaşlar, bilgisayarımda birkaç aydır performans sorunları vardı. Dün MSI Afterburner üzerinden değerlerini kontrol ettim ve CPU sıcaklık değerinin 100 dereceye çıktığını fark ettim. Fanı söküp kontrol ettiğimde işlemci üzerinde termal macun olmadığını gördüm. Sadece fanın arkasında termal macun sürülüydü. Performans sorunumun sebebi bu mu acaba?

Büyük ihtimalle budur çünkü fan yerine oturmamış sanırım, termal macun hiç yayılmamış.

Pek bir fark yok zaten. Sonuç olarak ikisinin arasına sürüyorsun.

Stok fanda macun sürülü gibi görünüyor, onu temizle ayrıca işlemciyi de temizle daha sonra işlemciye sür ve fanı yapıştır.

O nasıl dağılmadı çözemedim.

Arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum. Bilgisayarı Vatan Bilgisayar'dan almıştım. Montajı falan onlar yaptılar. Sanırım pek özen gösterilmemiş. Dediklerinizi uygulayacağım tekrardan teşekkürler.

Arkadaşlar, bilgisayarımda birkaç aydır performans sorunları vardı. Dün MSI Afterburner üzerinden değerlerini kontrol ettim ve CPU sıcaklık değerinin 100 dereceye çıktığını fark ettim. Fanı söküp kontrol ettiğimde işlemci üzerinde termal macun olmadığını gördüm. Sadece fanın arkasında termal macun sürülüydü. Performans sorunumun sebebi bu mu acaba?
Eğer stok soğutucu kullanıyorsanız biraz sert ve yoğun bir macun koyarlar, tam montajlayamamış sanırım montajlayan kişi.

2019 Haziran ayında aldım. O günden beri bu şekilde.

Tamamdır, peki kim montajladı? Ek olarak termal macunu hafif parmağınız ile kontrol edebilir misiniz kurumuşmu diye? Eğer kuruduysa yeni termal macun alıp onu sürmeniz ve düzgün montajlamanız gerekebilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı