Termal macun gerekli mi?

shisuixap

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben PC'yi alalı 5 6 ay oldu ve bakımı konusunda sadece bu ayın başında tozunu supurgeyle aldım PC'nın. Stok fan kullanıyorum, termal macun yenılemem gerekır mı? Ayrıyeten sogutucu alırsam termal macuna gerek kalır mı?

Termal macun 4-5 senede zor kuruyor hiç dokunma, işlemcinin ısısı baktın yükseliyor o zaman değiştirirsin.

Soğutucuyu değiştirdiğin zaman termal macunu değiştirmen gerekir, propil alkol ve bir bez yardımı ile işlemcideki termal macunu silip, yeni macun sürebilirsin
MX-4 macun tercihimdir, iyi macundur ama 2019 edition yazanlar sahte onlara dikkat et.

İzopropil Alkol daha doğrusu.

Son düzenleme:
Arkadaşlar ben PC'yi alalı 5 6 ay oldu ve bakımı konusunda sadece bu ayın başında tozunu supurgeyle aldım PC'nın. Stok fan kullanıyorum, termal macun yenılemem gerekır mı? Ayrıyeten sogutucu alırsam termal macuna gerek kalır mı?

İşlemcin nedir hocam stok fan neredeyse hiçbir işlemciye yetmiyor size yeni bir soğutucu alalım isterseniz?

Yılda bir yenilenmeli. Diğer arkadaşların yorumlarını kaile alırsanız birkaç aya "işlemcim yandı mı?" konusunu açabilirsiniz.
Açıkcası bilgisayarımı 8 sene aynı macunla çalıştırdım gık da demedi.
İntel bile birkaç yılda bir değiştirmeniz daha iyi diyor.

Termal macun kaliteliyse gerekmez ama kalitesiz macunlar çabuk kurur. Isı değerlerinde sorun yoksa yenilemene gerek yok. Soğutucu alırsan soğutucuya macun sürülü halde gelebilir. Öyle değilse evet macuna gerek var.

Yılda bir yenilenmeli. Diğer arkadaşların yorumlarını kaile alırsanız birkaç aya "işlemcim yandı mı?" konusunu açabilirsiniz.
Sakın bu arkadaşı dinlemeyin hocam. Termal macunu işlemciniz ısınmaya başladığı zaman değiştirirsiniz. Yani bi 4-5 yıl.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı