Termal macun hangi durumlarda yenilenmeli?

Slezy

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GIGABYTE GeForce RTX 4060 Windforce OC 8GB
AMD Ryzen 5 5500
Bitfenix Apollo
Gigabyte A520M-K-V2 AMD
16 GB Ram
Gamepower 550W Powersupply
Merhaba, bilgisayarı toplayalı 9 ay olmakta, termal macun veya herhangi bir temizlik veya soğutma işlemi uygulamadım. Kasa ses çıkarmaya başladı ve RDR gibi oyunlarda normalde ısınmayan kasa şimdi ısınmaya başladı. İşlemcinin termal macununu yenilemeli miyim ( çok saçma soru ben de biliyorum )? Yenilemeliysem de hangi macunu alayım? Bir de kasa sesine nasıl bir çözüm bulurum? İlk aldığımda kulaklıkla bile ses çıkarmıyordu kasanın tozunu alsam da çıkarıyor.

İşlemci: Ryzen 5 5500.
Stok soğutma.

Merhaba, bilgisayarı toplayalı 9 ay olmakta, termal macun veya herhangi bir temizlik veya soğutma işlemi uygulamadım. Kasa ses çıkarmaya başladı ve RDR gibi oyunlarda normalde ısınmayan kasa şimdi ısınmaya başladı. İşlemcinin termal macununu yenilemeli miyim ( çok saçma soru ben de biliyorum )? Yenilemeliysem de hangi macunu alayım? Bir de kasa sesine nasıl bir çözüm bulurum? İlk aldığımda kulaklıkla bile ses çıkarmıyordu kasanın tozunu alsam da çıkarıyor.

İşlemci: Ryzen 5 5500.
Stok soğutma.
Hic toz temizligi yapmadiysaniz yapmaniz lazim. Once toz temizligi yapin. Sonraki durumu soyleyin.

Hiç toz temizligi yapmadiysaniz yapmaniz lazim. Once toz temizligi yapin. Sonraki durumu soyleyin.

Yapmıştım, birkaç ay önce aldıktan sonra bile ses çıkarıyordu.

Yapmıştım, birkaç ay önce aldıktan sonra bile ses çıkarıyordu.
Birkac ay yeterli degil bence. Ben ayda bir yapiyorum. O surede bile tozlaniyor ve 2-3 haftada bir aldigim da oluyor. Yine de termal macun yenileyebilirsiniz. Butceniz nedir? Ses degil de sicakliklar ne alemde? Sicakliga gore degistirmeniz daha iyi olur.

Rahatsız edecek düzeyde ses çıkarmıyorsa önemsemeyin bence coil whine olabilir ayrıca 9 ay macun yenilemek için erken.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı