Termal macun kaç yılda bir değişmeli?

Sanırım termal macun önerisi ile ilgili de konu açmam gerekecek. Teşekkürler yardımlarınız için.

Macunun kalitesine göre değişkenlik gösterebilen bir durum. Örneğin ben sistemi kurarken dandik bir macun kullanmak zorunda kalmıştım, 7-8 ay oldu ve sıcaklıklar yükselmeye başladı, yarın yenileyeceğim. Ancak kaliteli bir macun kullanırsanız 2, zorlasan 3 yıla kadar yolu var, @300319 'ın durumu da bu duruma bir örnek.

Monster laptopumu 2 yıl ağır şekilde kullandıktan sonra boşta sıcaklıklar 55-60 dereceye çıkmıştı. Servise verip temizliğini yaptırdım şu an 45 dereceye indi. Eğer fırsatınız varsa 6 ay - 1 yıl aralığı en mantıklı seçim gibi duruyor.

Sorum başlıktaki gibi.

Düzenli temizlik yapmanız iyi olur. Çünkü uzun süre temizlemezseniz tozlar birikir. Temizlemek uzun sürer. En iyisi çok tozlu bir bölgede iseniz 6 ayda bir temizlemek. Bu arada tabii termal macunda yenilemeniz iyi olur. PC'yi 2 yıl hiç temizlemezsen içini açınca yeni medeniyet bulursun.

Eski sistemde 8 sene boyunca degistirmemistim. Sicaklik degerleri sürekli ayniydi. Su anki sistemde de macunu iki senedir degistirmedim. Yine ayni sekilde degerlerde sorun yok.

Mesela Arctic, MX-4 icin sürüldükten sonra 8 sene dayaniklilik garantisi veriyor. Yani macunun kalitesine göre farklilik gösterebilecek bir durum. Degerlerde sorun olmadikca degistirmiyorum sahsen.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı