Termal macun nasıl uygulanmalı?

guruL

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, elimde Ryzen 2600 işlemcisi var. Stok fanında termal macun bulunuyor ve ben onu silip elimde olan Grizzly Kryonaut'un termal macununu kullanmak istiyorum. Sizce stok fandaki termal macun kaliteli mi? Grizzly Kryonaut macununu sürmem daha mı iyi olur?
Videolarda gördüğüm kadarıyla işlemcinin ortasına nohut büyüklüğünde termal macunu uygulayanlar veyahut kartvizit tarzı nesneyle, macunu yüzeye eşit dağıttıklarını gördüm. Üşendiğim için İşlemcinin ortasına nohut büyüklüğünde sıkmak daha kolay geliyor. Bu sebeple diğer uygulama şekline göre performans farkı olur mu?

Stok fandaki macun kalsın. Diğeri de yedekte kalsın. Macunu yüzeye eşit dağıtmak iyidir. Ancak diğer yöntemle de aynı sonuca ulaşılır. Sonuçta soğutucunun baskısından aynı şekilde dağılacaktır. Sadece soğutucuyu takarken biraz sağa sola oynatarak macunu dağıtmak yeterli.

Yinede aklında bulunsun hocam diyelim macunu değiştireceksin veya macun kurudu yenilenme zamanı geldi ozaman işlemci üzerine az bir miktar sıkarsın macunu elinede bir kartvizit veya meyveli yoğurt kaşıkları oluyor paketlerinde ona benzer birşeyle kibar dokunuşlarla dışarıya ve anakarta taşırmadan yaydırabilirsin :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı