Termal macun nerelere sürülür?

Prox_Y

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Yeni sistem toplayacağım. Benim bildiğim kadarıyla termal macun ekran kartına bir de işlemci ile sıvı soğutucu arasına sürülüyor başka benim bilmediğim sürülecek yer var mı? He bir de termal macun sıvı soğutucuya mı sürülür yoksa işlemciye mi ya da ikisine mi?

Merhaba. Yeni sistem toplayacağım. Benim bildiğim kadarıyla termal macun ekran kartına bir de işlemci ile sıvı soğutucu arasına sürülüyor başka benim bilmediğim sürülecek yer var mı? He bir de termal macun sıvı soğutucuya mı sürülür yoksa işlemciye mi ya da ikisine mi?

İşlemciye sürülür.

İşlemci ve işlemci soğutucusu arasına sürülüyor.
İşlemciye sürmeniz yeterli. Soğutucuyu takınca ona da macun gelecek. İşlemci soğutucusunada sürerseniz fazla olur macun.

İşlemci,Ekran kartı. Kimisi güney kuzey köprüye de sürüyor.

Ama mesela benim aldığım sıvı soğutucuda termal macun var yazıyor bu ne anlama geliyor benim işlemciye tekrar macun sürmem gerekecek mi?

Ekran kartı çok eski değilse değiştirmeyin. Yeni sistemde sadece işlemciye sürülür. Hazır sistemlerde zaten sürülü geliyor. Bazı stok fanlarda da bakır kısma yapışık olarak geliyor. Onun dışında 6-8 ayda bir değiştirebilirsiniz sıcaklık değerlerine ve macun kalitesine göre.

Ama mesela benim aldığım sıvı soğutucuda termal macun var yazıyor bu ne anlama geliyor benim işlemciye tekrar macun sürmem gerekecek mi?

Yanında geliyor veya dediğim gibi temas edeceği yere sürülü olarak geliyor. Siz üstündeki stickeri çıkarıp monte ediyorsunuz sadece.
1688987641504.png

Ekran kartı çok eski değilse değiştirmeyin. Yeni sistemde sadece işlemciye sürülür. Hazır sistemlerde zaten sürülü geliyor. Bazı stok fanlarda da bakır kısma yapışık olarak geliyor. Onun dışında 6-8 ayda bir değiştirebilirsiniz sıcaklık değerlerine ve macun kalitesine göre.

Stok fan yok işlemcide ama kendim sıvı soğutucu aldım ve onda da termal macun sürülü olarak geliyor diyor benim bu durumda tekrar sürmeme gerek var mı işlemciye ilk geldiğinde termal macunu?

Anladım teşekkür ederim mesajınızı görmeden yazdım bunu.

Stok fan yok işlemcide ama kendim sıvı soğutucu aldım ve onda da termal macun sürülü olarak geliyor diyor benim bu durumda tekrar sürmeme gerek var mı işlemciye ilk geldiğinde termal macunu?

Sıvı soğutma geldiğinde attığım resimdeki gibiyse tekrar sürmenize gerek yok. Yanında pakette veya şırıngada gelmişse sürmeniz gerek.

Anladım teşekkür ederim mesajınızı görmeden yazdım bunu.
Bir de ekran kartını filan açmayın yeniyse. Çoğu modelde garanti dışı kalıyor. Zaten 3 yıla kadar değiştirmeye gerek yok ekran kartında.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı