Termal macun önerisi ve uygulanışı

Bir videoda görmüştüm termal padde kullanılabilirmiş aslında önemli olan w/m-k değeri deger ne kadar yüksek olursa o kadar yüksek ısı alışverişi sağlıyormuş.

MX-4'ün fiyatı iyi şu an. Uygulama olarak ben X şeklinde sürüp soğutucuyu yerleştiriyorum işlemciye komple yayılıyor.

Alınacak termal macunun watt değerine de bakılmalı.

Video doğru demiş fakat termal ped piyasası bizde iyi sayılmaz.

12 w/m-k 2mm pad 300 lira bununla artık MOSFET'te soğutulmaz ancak VRAM soğutulur.

12 w/m-k 2mm pad 300 lira bununla artık MOSFET'te soğutulmaz ancak VRAM soğutulur.
MX4 gayet yeterli bir macun son kullanıcı için, soba işlemci ya da laptop (pumpout yapıyor kıvamdan ötürü) kullanmadığınız sürece sıkıntı etmez.

Cooler Master HTK-002.
Bunu asla önermem, MX-4'ten daha iyileri var ama fiyat artar tabii. MX-4 yeterli olur.
8.5W/mK değeri var, performans olarak yeterli.

Ek öneri isterseniz benim favorim bu:

Buna da bakılabilir:

Fiyat performans ürünü olarak MX4 alacaktım, fakat forumda gördüğüm karşılaştırmalar sonucu Maxtor CTG8 aldım. Gerçekten fiyatına göre çok performanslı, kesinlikle öneririm.

MX4 8.5 w/m-k mış şimdi baktım fiyatı da 130 lira falan bence artık 12 w/m-klık termal padlere geçmemiz gerekiyor ve garip bir şekilde bir ömür kullanabiliyoruz bu padleri eskime yok yani :)

En iyisi bu arkadaşlar bir efsaneye göre bu macun AMD Athlon 3000G'ye pasif soğutmayla destur çektirmiş.

.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü - 2023-05-26 02-09-42.png
    Ekran Görüntüsü - 2023-05-26 02-09-42.png
    61 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleme:
MX4 8.5 w/m-k mış şimdi baktım fiyatı da 130 lira falan bence artık 12 w/m-klık termal padlere geçmemiz gerekiyor ve garip bir şekilde bir ömür kullanabiliyoruz bu padleri eskime yok yani :)

En iyisi bu arkadaşlar bir efsaneye göre bu macun AMD Athlon 3000G'ye pasif soğutmayla destur çektirmiş.
Termal macun iyi kulllanıldığı sürece uzun yıllar dayanabiliyor, MX4 8 yıl garanti veriyormuş bozulmamasına.

.
Sence o macun üzerinde yazan herhangi bir veri doğru mu ve bu verileri kim kontrol ediyor :D

Termal macun iyi kulllanıldığı sürece uzun yıllar dayanabiliyor, MX4 8 yıl garanti veriyormuş bozulmamasına.

Sence o macun üzerinde yazan herhangi bir veri doğru mu ve bu verileri kim kontrol ediyor :D

2 gr 289 liraymış sahte bir macun olması imkansız😄

2 gr macunada kimse o kadar vermez ya

Selam, termal macun yenilememin üzerinden tam 1 yıl geçmiş. Tekrardan bir yenileme yapmak istiyorum. MX4 veya Cooler Master HTK-002 en iyilerinden biri olduğunu görmüştüm bu doğru mu? Sizce hangi termal macunu almalıyım? + olarak sizce termal macunu sürmek için bir bilgisayarcıya vermek daha mı iyi? Kendim yapmam mümkün değil mi, zarar verme ihtimalim var mı?
HTK-002 iyi bir macun değil. Alma. MX-4, Thermal Grizzly serisi, CTG8, Honeywell PTM7950, Honeywell PTM7950SP alabilirsin. @222744 anlatmış geri kalanını.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı