Rehber Termal macun seçiminde önemli noktalar

Çok duydum, daha denemek nasip olmadı, aklımdaki ürünlerden biri. Yeni sisteme geçince deneyeceğim ben de.

Geçtiğimiz yaz aldığım Thermaltake soğutucuyu 3 kez sök tak yapmıştım bu endişe yüzünden.
Yeterince serin çalışıyorsa, yük altında güzel performans veriyorsa sıkıntı yok.

Aslında şu aparat veya buna uygun bir şey her sokete (AM4, AM5, LGA 1700 vs.) uygun olarak tasarlansa çok güzel olurdu.
Para vermeye değecek bir şey değil inanın.

Hocam bu aparata hiç gerek yok.
Kesinlikle.

Ben de öyle yapıyorum genelde.

Son sürüşümdeki macun miktarı şuydu. Şu an hala bu miktarla yaptığım işlemle kullanıyorum sistemi.

Ama bu macun işine yakında bir kolaylık gelecek bence.

İfadeler: GKD
Son sürüşümdeki macun miktarı şuydu. Şu an hala bu miktarla yaptığım işlemle kullanıyorum sistemi.
Bence az sürmüşsünüz. Tam ortaya da sürülmesi iyidir fakat 5 nokta yaparsanız hiçbir şekilde boş yer kalmaz.

Bence az sürmüşsünüz. Tam ortaya da sürülmesi iyidir fakat 5 nokta yaparsanız hiçbir şekilde boş yer kalmaz.
Öncesinde yaptığım denemelerde bunun biraz fazlasında dışarı taşma yapmıştı. O yüzden az sürdüm ve değerler internettekilere çok yakın. Yani Ryzen 5600 için önemli olan kısım orta kısım olduğundan ve taşma yapmasın diye bunu yeterli buldum. Hatta deneme için tak çıkar yapınca %95-99 civarı tam kaplamıştı.

Doğrudur. Taşma yapmaması için macunu sürerken plakanın kenarlarından pay bırakmak gerekiyor.

Öncesinde yaptığım denemelerde bunun biraz fazlasında dışarı taşma yapmıştı.
Doğrudur. Taşma yapmaması için macunu sürerken plakanın kenarlarından pay bırakmak gerekiyor.
Abartmadığınız sürece biraz taşmasında sıkıntı yok. Hatta normal bir şey. Gidip tüm tüpü boca etmiyorsanız, kenarlardan az taştı diye bir şey olmaz. Elektrik iletkenliği olmayan macunlar için konuşuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…