Termal Macun Sonrası Aşırı Isınma

Deniz Örs

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Elimde daha iyi bir termal macun olduğu için (Zalman stg2) dedim ki niye kötüsünü kullanayım ve ekran kartımın termal macununu yeniledim.
Ama sıkıntı şu ki çok daha fazla ısınmaya başladı. Acaba yanlış mı yaptım diyerek yeniden 2. defa silip uyguladım ama sonuç aynı, daha fazla ısınıyor.
Ne yapabilirim acaba ?

Montajda yanlışlık yapılmıştır. Tekrar dikkatli şekilde yapıp tüm ayakların yerine oturduğuna emin olmalısın.

Yapmadığıma eminim, hatta belki macun fazladır diye oturdum tekrar daha az kulanarak yaptım sonuç hala aynı. Bildiğin 80 derece oluyor bu 60 dı ben değiştirmeden önce.

Maalesef ki tırnak ile ilgili bir şey değil, zaten 4 tane vida ile tutuyor yani montajla ilgili hiç bir sorunum yok.

Arctic MX4 alsam işime yarar mı ? Sonuçta Zalman'ıda böyle diyerek almıstım.

Yada Noctua almayı düşünüyorum yine bu sorunla karşılaşma ihtimalim var mı ?

Maalesef ne yaparsam yapayım, az koydum, çok koydum, çizgi şeklinde sürdüm, yayarak sürdüm.
Yeni bir macun dışında yapabileceğim herhangi bir şey var mı ?

Macun sürmeden sıcaklıklar ne durumda olur acaba bi denermisin? Sakıncalı olcanğını görüyorsan yapma.

Macun sürmeden 40-45 derece olarak başladı ve herhangi bir durumda 80 90'a atlıyordu.
Gerçi macunlu iken de pek fark yok ama neyse.
30 TL ver o kadar macuna smdi 90 olsun ya hay allahım.

Macunda sorun olması uzak ihtimal. Aynısını işlemcide kullanıyorum ve gayet memnunum. Stok soğutucu ile GTA V sıcaklık 70 derece civarı. Montajda bir hata yapıyor olmalısınız. Diş macunu dahi sürseniz sıcaklık bu kadar artmaz. En dandik termal macun ile en kalitelisi arasında sistem boşta 5-6 derece fark var. Bir şekilde montajda hata vardır. Macun uygulayıp söktüğünüzde, hem GPU'da hem de üzerine oturan metalde iyice yayılmış şekilde macunu gördünüz mü?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı