Quarit
Kilopat
- Makaleler
- 1
Arkadaşlar merhaba. Bilgisayardan pek anlamayan bir arkadaşımın laptop'ında oynadığı CS:GO oyunu sürekli takılmalar yapıyordu. Ben de bilgisayarına bağlanıp MSI Afterburner programı kurdum ve gözlemlediğim kadarı ile bu sorunun tam olarak işlemci sıcaklığından kaynaklı olduğu anladım. Sıcaklıklar 100 dereceye kadar çıkıyordu. Daha sonra termal macun sürmesi gerektiğini söyledim. Elinde de halihazırda Cooler Master'ın nano püsküllü kaliteli macun vardı. Laptop marka ve model: Monster Abra A5 v15.10.1. arka kapağı direkt açıldıktan sonra işlemci ve ekran kartı işlemcisi görünüyordu. Ben resime bakarak kendisine ayrıca WhatsApp üzerinden yardımcı oldum. Isı borusunun vidalarını söktü, daha sonra zaten ikimiz de gördük. İşlemci üzerinde macun yoktu. Daha sonra macunu sürdü, ama ben bir türlü anlatamadım ne kadar sürmesi gerektiğini ve biraz fazla sürmüştü. İlk sürmeden sonra bilgisayarı açtık. Normal bir şekilde açıldı. Sonra CS:GO girdik ve işlemci sıcaklığı 100 dereceden sabit 65 dereceye inmişti. Derken bilgisayar kapandı. Bir daha açmaya çalıştığı zaman "a SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION" mavi ekran hatası vermeye başladı. Ben de belki sistem çökmüştür diyerek flash belleği taktırdım format için, fakat kurulum ekranına da gelmiyordu. Bu sorun neden olabilir? Termal macun GPU'nun entegreleri üzerine yayılmıştı, ve açıkçası bayağı yayılmıştı termal macun. Bugün arkadaşım silmiş tamamen tertemiz yapmış ama sorun hala devam ediyor. Bugün ayrıca şöyle bir sorun olmaya başlamış. Eskiden bataryası doluyordu ve bir zaman boyunca fiş takılı olmadan idare ediyordu, şu an batarya sürekli %0 görünüyor, ve dolmuyor.
Son düzenleyen: Moderatör: