Termal Macun Sonrası Sistem Çok Isınıyor

kries

Hectopat
Fazla ısınma sebebiyle termal macunu değiştirdim fanı taktım. Fan tam sabit değil ayakları yamuk ve boot ayarlarına girince 40 dereceden 70 80 derece oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fazla ısınma sebebiyle termal macunu değiştirdim fanı taktım. Fan tam sabit değil ayakları yamuk ve boot ayarlarına girince 40 dereceden 70 80 derece oluyor.

Çok fazla macun sürmemiş olmanız gerekmektedir.
Ayrıca fanın da tam sımsıkı işlemciye yapışık olması lazım. İşlemci ile fan arasına sürdüğünüz macunun iyicene ezilerek, ısı iletkenliğini arttırması lazım. Boot sırasında işlemci tüm gücü çeker, sonra stabilize olur. İlk açılmada en yüksek ısıya erişmesi normal. Fakat o kadar olmaması lazım. Bence bakım sonrası yaptığınız montajı bir daha kontrol ediniz.

Son düzenleme:
Ayrıca fanın da tam sımsıkı işlemciye yapışık olması lazım. İşlemci ile fan arasına sürdüğünüz macunun iyicene edilerek, ısı iletkenliğini arttırması lazım. Boot sırasında işlemci tüm gücü çeker, sonra stabilize olur. Ilk açılmada en yüksek ısıya erişmesi normal. Fakat o kadar olmaması lazım. Bence.
Ayrıca fanın da tam sımsıkı işlemciye yapışık olması lazım. İşlemci ile fan arasına sürdüğünüz macunun iyicene edilerek, ısı iletkenliğini arttırması lazım. Boot sırasında işlemci tüm gücü çeker, sonra stabilize olur. Ilk açılmada en yüksek ısıya erişmesi normal. Fakat o kadar olmaması lazım. Bence bakım sonrası yaptığınız montajı bir daha kontrol ediniz.

Bakım sonrası yaptığınız montajı bir daha kontrol ediniz.
CPU fanının ayakları yamuk olduğu için tam takamıyorum sürdüğüm macun da çok az.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı