Çözüldü Termal macun sürdükten sonra sistem açılmamaya başladı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ygzdmrts

Hectopat
Daha fazla  
Dün öğlen saatlerinde işlemcime termal macun sürdüm. İşlemden sonra 3-4 saat sorunsuz kullandım ancak bugün anakartta elektrik LED'i yanmasına rağmen Power tuşuna bastığımda fanlar dönmüyor, bilgisayar açılmıyor. Bütün girişlerin tam olduğuna eminim. Sorun ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba dostlar, öncelikle desteğiniz için teşekkür ederim. Sorun çözüldü, sokete az miktarda taşmıştı. Temizledikten sonra bir sorun kalmadı. Tekrar rahat bir şekilde kullanıyorum, teşekkür ederim.
Hocam, işlemciyi söküp kontrol edin. Soketin yerine gelmiş olabilir.

Dün öğlen saatlerinde işlemcime termal macun sürdüm. İşlemden sonra 3-4 saat sorunsuz kullandım ancak bugün anakartta elektrik LED'i yanmasına rağmen Power tuşuna bastığımda fanlar dönmüyor, bilgisayar açılmıyor. Bütün girişlerin tam olduğuna eminim. Sorun ne olabilir?

Daha öncesinde dizüstü bilgisayarımın termal macununu değiştirirken, çok bol sürmüş olmam nedeniyle bilgisayar açılmamıştı. Büyük ihtimal işlemci pinleri elektiriği iletemiyordu. Tekrar temizleyip miktar olarak daha az sürdüğümde açılmıştı. Belki işinize yarar...

Eğer pinlere yayıldıysa büyük ihtimallikle elektrik akımının yarattığı sıcaklık ile katılaşmıştır. Eğer AMD ise ve anakartın soketinin içine girdiyse işiniz bayağı bir uzun sürecek.

Temizlemesi imkansız hale gelir neredeyse. Intel olsa daha kötü. Pinleri kıl gibi bükülüyor.

Merhaba dostlar, öncelikle desteğiniz için teşekkür ederim. Sorun çözüldü, sokete az miktarda taşmıştı. Temizledikten sonra bir sorun kalmadı. Tekrar rahat bir şekilde kullanıyorum, teşekkür ederim.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı