Termal macun sürdükten sonra bilgisayar açılmıyor

ibrahimkanbur

Hectopat
Daha fazla  
Termal macun sürmek için bilgisayarı açtım. işlemci fanını takmak için alt plakayı elimle desteklemem gerektiğinden anakartı komple çıkarıp geri takmam gerekti. Fanı taktıktan sonra her şeyi yerli yerine taktım ve kasayı kapattım. Bilgisayarın düğmesine basınca fanlar döndü, bip sesi olmadan normal açılıyormuş gibi açıldı ama ne monitöre görüntü geldi ne klavye fareye ışık geldi.

Klavye, mouse, monitörde bir sıkıntı yok farklı bir bilgisayarda denedim. Bilgisayarın içini açmadan önce herhangi bir sorun yoktu. BIOS pilini çıkarıp beklemeyi vb. denedim sonuç alamadım. Çözümünü bilenler yazarsa çok sevinirim, çok teşekkürler şimdiden.

Bilgisayar bileşenlerim:
İşlemci: Ryzen 3 2200G.
Ekran kartı: GTX 1050 Ti Cerberus.
Anakart: ASUS A320M-E.
RAM: HyperX 8 GB 3000MHz.
HDD: WD 1TB Blue.
SSD: SanDisk SSD Plus 240GB.
PSU: Xigmatek X-Power 400W 80+

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok mu sürdün?
Pınlere ve sokete geldiyse baş ağrıtır!
Kalın sürdüyseniz teması önlemiş olabilirsiniz veya tam oturtamamış olabilirsiniz kontrol edin.
Soğutucu temas etmese bile sistem açılır ve ısıdan kapanana kadar çalışmaya devam eder.

Macun miktarıyla ve taşmasıyla ilgili bir problem olduğunu düşünmüyorum. Yeteri kadar sürdüm, işlemcicin yuvasına ve kendi pinlerine flash ışığıyla beraber baktığımda bir sorun göremiyorum.

Statik elektrikten etkilenmiş olabilir. Sökme işleminden önce vücudunuzdaki statik elektriği boşalttınız mı?
Hocam anlattığınıza göre bir problem olmaması lazım fakat tüm kabloların doğru şekilde takıldığından emin misiniz?
Hocam, bağlantılar tamam mı? Soketi de kontrol edin. Belki macun gelmiş olabilir. Statik elektrik de olabilir. RAM/RAM'leri söküp parlak yerlerini yumuşak bir silgi ile temizleyip takın. Enerji yokken açma tuşuna basıp bırakın. Daha sonra tekrar deneyin.

Evet, bağlantıların yerleri doğru. RAM ve ekran kartını silgiyle silmeyi, güç tuşuna basılı tutup beklemeyi denedim. Statik elektriği vücudumdan boşaltmadım kasayı açmadan önce. Statik elektrikten etkilendiyse tamamen bozulmuş olabilir mi? Tamamen bozulmadıysa nasıl düzeltebilirim? Altın uçlara ve anakarta dokunmamaya çalıştım ama her şeyi denedim ve geriye sadece statik elektrikten etkilenmiş olabileceği ihtimali kaldı.

Macun miktarıyla ve taşmasıyla ilgili bir problem olduğunu düşünmüyorum. Yeteri kadar sürdüm, işlemcicin yuvasına ve kendi pinlerine flash ışığıyla beraber baktığımda bir sorun göremiyorum.

Evet, bağlantıların yerleri doğru. RAM ve ekran kartını silgiyle silmeyi, güç tuşuna basılı tutup beklemeyi denedim. Statik elektriği vücudumdan boşaltmadım kasayı açmadan önce. Statik elektrikten etkilendiyse tamamen bozulmuş olabilir mi? Tamamen bozulmadıysa nasıl düzeltebilirim? Altın uçlara ve anakarta dokunmamaya çalıştım ama her şeyi denedim ve geriye sadece statik elektrikten etkilenmiş olabileceği ihtimali kaldı.

İşlemci güç girişini kontrol edin yanlış bağlamış olabilirsiniz. Anakartınıza baktığımda 4 pin ile güç sağlanıyor bazı güç kaynaklarında işlemci için bağlanması gereken kablo üzerinde belirtilyor. Farklı bir 4 pin ile bağlantı yapmayı deneyin. Siteden baktığımda bu PSU'ya sahipseniz güç kabloları arasında tekli 4 pin görünmüyor siz bağlantıyı hangi kablo ile yapıyorsunuz? Resimde yazdığınız modeli çerçeve içerisine aldım.

Dosya Ekleri

• 5234232.jpg
    5234232.jpg
    125,1 KB · Görüntüleme: 58
Son düzenleme:
İşlemci güç girişini kontrol edin yanlış bağlamış olabilirsiniz. Anakartınıza baktığımda 4 pin ile güç sağlanıyor bazı güç kaynaklarında işlemci için bağlanması gereken kablo üzerinde belirtilyor. Farklı bir 4 pin ile bağlantı yapmayı deneyin. Siteden baktığımda bu PSU'ya sahipseniz güç kabloları arasında tekli 4 pin görünmüyor siz bağlantıyı hangi kablo ile yapıyorsunuz? Resimde yazdığınız modeli çerçeve içerisine aldım.

Güç girişine boşta duran farklı bir 4 pin kablo taktım ve sistem açıldı. Diğer kabloyu kırdım sanırım. Çok teşekkürler yorumunuz olmasaydı şu anda servisteydi bilgisayar. :D

Güç girişine boşta duran farklı bir 4 pin kablo taktım ve sistem açıldı. Diğer kabloyu kırdım sanırım. Çok teşekkürler yorumunuz olmasaydı şu anda servisteydi bilgisayar. :D

Sorununuzu çözmenizde yardımcı olduysam ne mutlu bana :) keyifli gezintiler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı