sabalax
Centipat
Daha fazla
Dün, uzun süredir termal macun yenilemediğim bilgisayarımın termal macununu değiştirmek üzere kasamı açmış ve fanını çıkaracaktım ki işlemci(Ryzen 5 3600) de fan ile beraberinde geldi. YouTube üzerinden araştırdım, tanındık birisinin dediği gibi çok yavaş ve dikkatlice işlemciyi ayırdım. Sonra tekrardan yuvaya düzgünce yerleştirip macununu yeniledim. Pinlerde yamukluk gözükmüyordu zaten tahminimce yamuk olsaydı sistem açılmazdı. Bilgisayarı tekrar açtığımda sıkıntı yoktu kayış gibiydi. Counter-Strike girdim normalde 350-400 FPS alırım ama FPS'im 80'e kadar düşmüş hatta çoğu zaman 40 gibi sayıları görüyordu. İşlemcinin fazla ısınıp ısınmadığına baktım değerler normal gibiydi (62-66 arası).SSD'yi kontrol etmek için kendi sitesindeki uygulamasını indirip baktığımda sıkıntı olmadığını söylüyordu hatta baktığım diğer uygulamalarda da SSD için durum aynıydı. Ekran kartımı bir teste sokmadım nasıl yapılacağını bilmiyordum internette de sağlam bir kaynak bulamadım. Ama oyuna girmediğim sürece bilgisayarda sıkıntı çıkmıyor. Ne yapabilirim?
Son düzenleyen: Moderatör: