Termal macun yenilenir mi?

amogusus

Centipat
Termal macun sürdükten birkaç yıl sonra yenilenme gereği duyar mı?

İşlemci ısısı gözle görülür şekilde arttıysa sürücüleri güncelle devam ederse macunu yenile

Her bir Macunun yaşam süresi bulunuyor.Ben misal her sene yaz ayı başlamadan macunu yenilerim.Bu macunun kalitesine bağlı.Misal vereyim Arctic mx-4 beş sene iletkenlik sürebileceğini yazıyor.Bu birazda kulanıma bağlı.Eğer o.c yapıyorsanız her sene değiştirin derim.

6 ayda bir değiştiriyorum. Eğer CPU soğutucusunu yerinden çıkardıysanız takmadan önce mutlaka macun sürüp takın. Yoksa ısıyı soğutucuya doğru iletemediğinden CPU sıcaklığı artacaktır.

Örneğin başlarda yük altında 75 ile çalışıyorsa ve aylar ya da birkaç yıl sonra 90'lara kadar yükseldiyse değiştirebilirsin. Ben uygulamaya korktuğum için değiştirmiyorum. Sıvı soğutmayı takarken yanlış bir şeyler yapabilirim.

Bende ilk başlarda çok korkuyordum. Eski sistemim üzerinde 1-2 deneme yaptıktan sonra yeni sisteme uygulamaya başladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…