Termal macun yerine başka ne kullanılabilir ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Alimünyum folyo işlemciye nasıl uygulayabilirim?
Aslında gayet kolay. Tek koşul soğutucunun işlemciye oldukça sıkı bastırması gereklidir. Bu durum günümüz işlemci soğutmalarında kullanılan sistemin işlemciye tam bastırmaması dolayısı ile alimünyum folyonun mümkünse çok katlı yapılmamasını gerektirmektedir. Test amacıyla yapmak isteyen arkadaşlara öneriler.
1 Alimünyum folyo üzerine kesinlikle parmak değmemelidir. Mümkünse cımbız ile gerekenler yapılmalıdır.
2 İşlemci üzerine yapılan soğutucu baskısı az ise alimünyum folyo en fazla 2 kat yapılmalıdır. Eğer soğutucu baskısı fazla yapılabiliyorsa 4 kat yapılabilir.
3 Katlanan alimünyum folyo arasında parmak izi, kir, pas, kırışıklık gibi unsurlar kesinlikle olmamalıdır. Folyo işlemci dışına taşmamalıdır.
Test amacıyla yapmak isteyen arkadaşlara gerekli yardımı yapmak benim için zevktir.
 
Bir yerde okumuştum mayonez de oluyormuş sanırım ancak ne kadar sürede kullanılır bilemem. Ancak ben asla ve asla termal macun yerine başka bir şey sürmem.
 
Bir yerde okumuştum mayonez de oluyormuş sanırım ancak ne kadar sürede kullanılır bilemem. Ancak ben asla ve asla termal macun yerine başka bir şey sürmem.

Her okuduğuna inanma adamım. Mayonezin özü margarin yağı ve yumurta dır. Bunları ısı ile bağdaştırmak sence ne kadar doğru olur.
Aşırı ısılarda bu yağ eriyip, sistemi yağlar. Temizlemek ise başlı başına sorundur. İyi bir yağ çözücü bile işe yaramaz:D
 
Arkadaşlar merhaba. Benim adım Erkan. Rize'den katılıyorum. Kasamın termal macunu kurumuş ısınıyor kasma yaratıyor , acaba macun yerine başka bir madde kullanabilir miyiz ?
 
6 TL için riske girmek saçma olur.
 
İlla başka madde kullanmana ne gerek var. Termal macunu güzelce temizle. Boşluk kalmayacak şekilde tekrar macun sür. Sistem tekrar aşırı ısınırsa bunu tekrar uygula ama öyle çok sık değiştirmen gereken bir şey değil.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı