En büyük tehlikesi sızma olacaktır. Onun dışında çok dikkat istiyor. Ama ömürlük olur değiştirme ihtiyacı duymazsınız. Ayrıca yapışma olayı da şöyle. Bu metaller oda sıcaklığından biraz yüksek bir sıcaklıkta erir. Sökmeye çalıştığınızda eğer 30 derece altı bir ortamda bulunuyorsanız aradaki sıvı metal erimemiş olacağı için yapışma olacaktır. Yapmanız gereken sistemi yük altında tutup ısıtmak sonra da soğutucu bloğu kaldırmak olacaktır.
Aklıma bir soru takıldı, az önce okuduğuma göre sıvı metal , bakır soğutucu bloklara zarar verebiliyormuş. Fikirleriniz nelerdir, benim laptopun soğutucu bloklarına zarar verir mi?
Hocam ben bu kadar uğraşmanın manasız olduğunu düşünüyorum eğer ekstrem bir OC yapmayacaksanız. Thermal Grizzly kryonaut alın. 12.5 w/mk değeri fazlası ile yetecektir. Ancak dediğiniz şekilde de yapabilirsiniz.
Hocam ben bu kadar uğraşmanın manasız olduğunu düşünüyorum eğer ekstrem bir OC yapmayacaksanız. Thermal grizzly kryonaut alın. 12.5 W/mk değeri fazlası ile yetecektir. Ancak dediğiniz şekilde de yapabilirsiniz.
Arctic MX-4 8 sene durabileceğini iddia ediyor. Ama yine de bir yerden duyduğuma göre yoğun olarak yük altında çalıştıran bir arkadaşım 2 sene iyi dayandığını söylüyor. Size fazlası ile yetecektir.
Arctic MX-4 8 sene durabileceğini iddia ediyor. Ama yine de bir yerden duyduğuma göre yoğun olarak yük altında çalıştıran bir arkadaşım 2 sene iyi dayandığını söylüyor. Size fazlası ile yetecektir.