Termal macuna parmağım değdi

AMD üreticileri parmak izini alacaklar şimdi ve bütün bilgilerine ulaşacaklar

Dostum hiç bir sorun olmaz zaten sorun olsa olacak en basit şey yani termal az geldiği için işlemcin ısınır. Ve PC kendini rest atar veya kapatır bu gibi bir durum yoksa hiç bir problem yok demektir.
Olur kardeşim çöpe atabilirsin 2bin liraya yakın işlemcini
Bos yapma

İntel AMD den daha iyidir fanboyda değilim bugüne kadar AMD kullandigim için ben sana gülüp geçiyorum FP olması daha iyi anlamına gelmiyor

Boş yapma demişsiniz fakat arkadaş orada ironi yapmış. Boş yapma dediğiniz bir mesajın ilk cümlesinde de siz ironi yapmışsınız. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler!
Konuya cevap verecek olursam, bir sıkıntı olmaz.

Intel daha iyi ya da AMD daha iyi diye bir karşılaştırma yapmak şahsen mantıksız. Intel' in AMD' den üstün olduğu, AMD' nin de Intel' den üstün olduğu bazı noktalar var. En basiti çoklu çekirdek performansında genelde AMD önde iken, tekli çekirdek performansında Intel öne çıkıyor. AMD, Render ve Multitasking gibi işlemlerde daha çok tercih edilirken; yüksek grafik ayarlarında akıcı bir oyun deneyimi yaşamak isteyenler, Intel' e yönelirler. (Bütçeleri buna uygunsa). AMD' nin çoklu çekirdek performansına düşük fiyat etiketi uygulaması, Intel' i şu an zor bir duruma sürükledi. Umarım Intel yeni nesilde, profesyonel iş istasyonlarına önem verdiği gibi yüksek performans isteyen tekil ev kullanıcısına da çözüm üretir. Eğer bu olayı başarılı bir şekilde gerçekleştirirse, hem AMD tarafından, hem de Intel tarafından fiyatların az da olsa aşağı çekilebileceğini düşünüyorum.

Dostum söylediklerine amd nin 2. Nesil işlemcilerine kadar katılırdım fakat 7nm ile gelen 3. Nesil den sonra katılmam. Oyun kısmında şahsen i7 7700k dan r7 3700x e geçen bir kullanıcı olarak yaşadığım deneyim farkını en iyi ben bilirim.Şuanda her iki üreticinin en üst seviye işlemcileri arasındaki %1 %0.5 lik negatif veya pozitif farklar tdp değerleri ve çoklu çekirdek performanslarıyla birlikte değerlendirildiğinde bence kesinlikle amd lehine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…