Termal macundan sonra işlemci ısınıyor

catfood

Hectopat
Yer
Coruscant, Empire
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci, Webmaster, Modder - Cyberpunk 2077 & Titanfall 2 & Battlefront 2
Herkese selamlar. Her parçayı tek tek anlatamayacağım ama çok güçlü olmayan bir sistemim var, yani Fallout 4 Far Cry 5 gibi oyunları 40-50 FPS civarlarında oynuyorum kendiniz çıkarım yapabilirsiniz. Sorun şu ki son zamanlarda sürekli anlık FPS dropları görüyordum, bazen CS:GO falan oynarken direkt kirleniyordu 20 saniye sonra falan geri geliyordu o an FPS 150'den 30A düşmüş oluyordu ama yine direkt yükseliyordu. FurMark aracılığıyla uzun süreli kullanımlarda sıcaklıklarda baktığımda 78 79 dereceler görünce çok uzun zamandır termal macunu yenilemediğimi hatırladım, az veya çok olsa da etki etkidir, macunu aldım oturdum yaptık ettik vesaire. Sonrasındaysa fanı tam oturtamamış olmamdan olsa gerek sistem start verdikten 5 saniye sonra falan sürekli restart atıyordu kendine, biraz uğraşla fanı oturttum ve sonunda masaüstüne geldim. Tam iyi bari falan diyordum ki 10dk sonra anlık sıcaklığa bakayım dedim bir de ne göreyim 103-105 arası oynuyor. Heyecanla hemen kapatayım diyene kadar zaten direkt Windows "kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı" diyerek kendini kapattı. Şu an fanın dönmüyor olabileceğinden şüpheliyim fakat sesi geliyordu yani dönüyor olmalı, eğer dönüyorsa sorun ne olabilir?

Bence bir fanı kontrol et tam oturmuşmu diye bende de öyle olmuştu boşta 90 dereceydi şimdi 40.

Termal macunun katmanını olabildiğince ince tutman lazım.

2 ihtimal var, ya termal macunu çok fazla sürdün, ya da fan olması gerektiği kadar iyi oturmadığı.

Fanı tamamen söküp termal macunun durumuna baktıktan sonra fanı sağlam şekilde tekrar tak.
BIOS'una girip CPU fanın çalışıp çalışmadığına bak ve fan devirini kontrol et.
Eğer Çin Mali aşırı sıvı veya aşırı yoğun bir termal macun kullandıysan düzgün bir macun al.
CPU fan kablosunu doğru taktığına emin ol.
HWiNFO gibi bir programla çekirdek ve anakart derecelerini SS olarak atabilirsen at.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…