Termal macunsuz işlemci kullanmak

Geçenlerde 11 senelik bilgisayarım içini açayım dedim. CPU'nun üzerinde termal macun hiç kalmamış. Ben bu PC'nin termal macununu bir kere bile termal macununu yenileme gereği duymadım çünkü yeni sisteme geçmeye düşünüyordum. Bu süre zarfı boyunca kötü bir bilgisayar olduğundan sadece Minecraft - Roblox gibi oyunlar oynayabiliyordum. Herhangi bir sıkıntısını göremedim. Ağır işler yapmadığınız sürece bir sıkıntı olmaz. Fakat sürülmesi her zaman daha iyi olacaktır sizin adınıza.

Eğer soğutucunuz iyiyse sorun olmaz, i5 9400f'yi fansız kullanarak test etmiştim bir şey olmadı. Sadece chrome'da bir kaç sekme açıp kullanın fazla yorarsanız aşırı ısınıp kapanabilir.

Eğer risk almayım dersen internet kafeden alacağın en dandik macun bile macunsuz kullanmaktan iyidir.

Abartmayın arkadaşlar. Motor ile işlemci aynı şey değil. Motor aşırı ısınınca kendini korumaya alarak kapanmıyor. Ama işlemci üst sıcaklığa çıkınca sistemi kapatıyor. İşlemcisi yanmaz arkadaşın. Ayrıca sadece masaüstü işlem yapacaksa limitlere bile çıkmaz sıcaklık. Biraz yapıcı olun. Ben kalkıp PUBG oynasın demiyorum. Ama masaüstü işlerde idare eder geçici olarak. Ayrıca araya diş macunu yerine alüminyum folyo koyması çok daha iyi iş görür.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı