Termal macunu değişen RTX 3060 ekran kartı alınır mı?

AdmoSegat

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bir sistem alacağım ikinci el 13.500TL civarı sistem R5 3600 ve RTX 3060.
Fakat ekran kartı Galax(galakuro) RTX 3060.
Arkadaş benchmark attı bana 2K'da 23dakikada 78 derece. 1080p 12dakika 74 derece çıktı. Sonrasında kartı açıp temizledi ve termal macunu yenilediğini söyledi. Artix MX4 macun kullandı ve dedi ki bu kartı yılda bir kere böyle termal macun sürmelisin dedi.
Firma çıkışlı macun yerine artix MX4 sürdü bu durum ne kadar sağlıklı? Evi sıcak ve kasası mesh fakat Power Boost fakat güzel bir kasa olduğunu belirtti. PSU Corsair 650watt.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşini iyi bilen biri yaptıysa alınır, termal macun değişiminin karta bir zararı yok. Ama her sene macun yenile muhabbeti bana aşırı saçma geldi. Ben 5 sene kullandığım ekran kartını bile bir kere açıp bakmadım ve hala serin çalışıyordu. 80+ üzeri dereceleri görmedikçe, gereksiz ve boş geliyor bana macun yenilemek.

Bende RTX 3060 kullanıyorum fakat arkadaş macun konusunda yetersiz bir macun kullanmış gibi geldi böyle bir kart için iletkenlik değeri iyi 8.5 olabilir fakat bu kartta kendim thermall grizzly krynaout kullandım sonrasındada ID-Cooling frost X25 kullandım her ikisi de gayet performanslıydı tavsiyem ise alırsanız size dediğim 2 macundan birini kullanın FurMark konusunda gelirsek 8X anti alasing 1080p de ben 74 alıyorum 0X anti alasing de ise 78 80 aynı dereceler yani arkadaşınkiyle neredeyse.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı