Ekran kartı termal macunu işlemci ile aynı mı?

Makaleler
12
Yer
Antalia
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R5 5600 / Evga Gtx 1660s / 2x8gb corsair vengeance 3200mhz / Asrock b550m-hdv
Meslek
Grafiker/Fotoğrafçı
Ekran kartının termal macunu işlemcide kullanadıgımız macunlarla aynı mı yoksa farklı özel bir macunu var mı? Ve kendim değiştirebilir miyim macunu? Garanti yok. Bilgisayar hakkında bilgim var işlemcimin macununu kendim değiştiriyorum vs. her şeyini kendim yapıyorum ama ekran kartının macununu değiştirmek basit midir, sıkıntılı mıdır, tehlikeli midir bilemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fark etmez, ama özellikle laptoplar ve ekran kartları için viskozitesi yüksek macunlar öneririm. Öteki türlü pump-out yapabiliyor.
Ekran kartının macununu değiştirmek çok zor değil, PCB'yi soğutucudan ayırdığınız zaman işiniz kolay zaten. Bunları da kartın arkasındaki vidalar tutar.

Fark etmez, ama özellikle laptoplar ve ekran kartları için viskozitesi yüksek macunlar öneririm. Öteki türlü pump-out yapabiliyor.
Ekran kartının macununu değiştirmek çok zor değil, PCB'yi soğutucudan ayırdığınız zaman işiniz kolay zaten. Bunları da kartın arkasındaki vidalar tutar.

Yani MX4 macun alsam (4gr) hem ekran kartına hem işlemciye yeter mi? Bilgisayarım masaüstü.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı