Termal macunu değiştirilen ekran kartı çok ısınıyor

27Trojan27

Kilopat
Hazian ayinda bir konu olusturdum ve ekran kartimin cok isindigini, GPU fanlarin %100'de calistigini hot spot sicakliginin 110 dereceye geldigini, FurMark testinde dusuk guc kullandigini ve bu yuzden ayni ekran kartina sahip kisilerden cok daha dusuk puan aldigimi soylemistim: Konu linki

Ekran kartimda termal throttling sorunu oldugunu anladiktan sonra garanti servisine gonderdim. 1 hafta sonra elime ulasti, ekran kartinin termal macununu degistirdiler. Sorun cozulmustu, GPU - hotspot sicakligi farki 10 derecelere gelmisti. (termal macun degisiminden once fark 30 derecelerdeydi. GPU 80 hotspot 110 oluyordu). Yaklasik 3 hafta boyle sikintisiz devam ettikten sonra gecen gun oyundayken bilgisayarin bagirdigini fark ettim.

Programdan fanlari kontrol ettigimde %100 RPM'e cikmisti. Sicakliklar da keza ayni GPU 80 derece hotspot 110 derece.Ne yapmaliyim? Pazartesi sabahi teknik servise mail atip durumu anlatacagim fakat tekrardan mi termal macunu degistirtmeliyim? Iade mi almalıyım? Degisim mi talep etmeliyim? (6 aydan sonra degisim kabul edilmiyormus sanirim ben ekran kartini alali 10 ay oldu)

(Su anda sorunu MSI Afterburner programi uzerinden ekran kartinin Power limitini %100'den 60'a cekerek biraz cozuyorum. 60'a cektigimde sicaklik 65-68'lere dusuyor hotspot 85-90'lara. Fanlar %50'ye dusuyor ve cok ses cikarmiyor. Ilginc bir sekilde oyunda guc tuketimi 250 wattlardan 170 wattlara dusmesine ragmen oyunlarda cok fazla FPS dususu olmuyor 60'a cektigimde en fazla 3-4 FPS fark oluyordur. Neden oldugunu bilen var mi?)

1729961545937.png

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı