Termal macunu en iyi sürme yöntemi nedir?

Yaklaşık 10 kere termal macun değiştirdim kendi laptopumda. CPU üzerine zaten dikdörtgen olduğu için hafif bırakıp soğutucu bloğunu kapattım ya da yaydım. GPU üzerinde nokta bıraktım, x yaptım, yaydım. Hiçbir fark göremedim Battlefield gibi oyunlarda en az 90 görüyor Ama bir sorunla karşılaşmadım.

Laptop kullandığın için uzun süre oyun oynadığında illa ki ısınır. Altına laptop soğutucularından alabilirsin az da olsa etki eder.

Cihaz ne hocam tek fanlı mı? Asus n551jw modelini kullanıyorum ben de özellikleri falan gayet iyi, iyi de fps alıyorum ama ısınıyor işte

Ben işlemci yüzeyine ince bir tabaka şeklinde sürüyorum. Her sürdüğümde şüpheye düşüyorum acaba az mı sürdüm çok mu sürdüm. Gerçekten işe yarıyor mu bu macun diye. En iyi randıman sanıyorum ortaya belirli büyüklükte sıkıp soğutucu yüzeyi ile iyice ezerek yedirmek olsa gerek. Zaten sürdüğüm ince tabaka bile köşelerden biraz taşıyor.

Aslında nokta şeklinde bırakmak yeterli sanki (Masaüstü bilgisayar) Çünkü fanın klipslerini takarken zaten basınç uygulanıyor ve macun yayılıyor.

90 derece normal değerler değil . Çıkarıp her şeyini temizleyin iyi ve pahalı bir termal macun almaya çalışın . 80 den sonrası sıkıntı . FPS drop yaşarsın oyun zevkin mahvolur.

Bu kadar üzerinde düşünülmesi gereken bir konu değil ki bu macun konusu. Sürünüz geçin efendiler işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…