Termal macunu en iyi sürme yöntemi nedir?

Yaklaşık 10 kere termal macun değiştirdim kendi laptopumda. CPU üzerine zaten dikdörtgen olduğu için hafif bırakıp soğutucu bloğunu kapattım ya da yaydım. GPU üzerinde nokta bıraktım, x yaptım, yaydım. Hiçbir fark göremedim Battlefield gibi oyunlarda en az 90 görüyor :D Ama bir sorunla karşılaşmadım.

Laptop kullandığın için uzun süre oyun oynadığında illa ki ısınır. Altına laptop soğutucularından alabilirsin az da olsa etki eder.

Yaklaşık 10 kere termal macun değiştirdim kendi laptopumda. CPU üzerine zaten dikdörtgen olduğu için hafif bırakıp soğutucu bloğunu kapattım ya da yaydım. GPU üzerinde nokta bıraktım, x yaptım, yaydım. Hiçbir fark göremedim Battlefield gibi oyunlarda en az 90 görüyor :D Ama bir sorunla karşılaşmadım.
Cihaz ne hocam tek fanlı mı? Asus n551jw modelini kullanıyorum ben de özellikleri falan gayet iyi, iyi de fps alıyorum ama ısınıyor işte :)

Ben işlemci yüzeyine ince bir tabaka şeklinde sürüyorum. Her sürdüğümde şüpheye düşüyorum acaba az mı sürdüm çok mu sürdüm. Gerçekten işe yarıyor mu bu macun diye. En iyi randıman sanıyorum ortaya belirli büyüklükte sıkıp soğutucu yüzeyi ile iyice ezerek yedirmek olsa gerek. Zaten sürdüğüm ince tabaka bile köşelerden biraz taşıyor.

90 derece normal değerler değil . Çıkarıp her şeyini temizleyin iyi ve pahalı bir termal macun almaya çalışın . 80 den sonrası sıkıntı . FPS drop yaşarsın oyun zevkin mahvolur.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı