Termal macunu ne zaman yenilemeli?

Mahmut Atalay

Femtopat
Daha fazla  
4-5 yıl önce i3 8100 işlemci aldım ilk zamanlar işlemci 64 dereceyi geçmiyordu şimdi de 69 dereceyi geçmiyor yıllar geçti ısınma problemi yok gibi ama birisi yılda bir termal macunu değiştir dedi acaba değiştirmeme gerek var mı? Bir de kendim ne yapılacağını biliyorum ama korkuyorum bir zarar verir mi diye termal macun değiştirme işlemini kendim yapsam bir şey olmaz değil mi? Termal macun önerilerinize açığım.

Yılda bir kez bilgisayarı iyice temizliyorum o sırada da değiştiriyorum, o zaman bile kurumamış oluyor ama yılda bir kez ideal aralık bence.

Merhaba, bu durum kullanım şartlarına ve bilgisayarın bulunduğu ortama göre farklılık gösterecektir. Kurumadan kasıt kömür gibi olmasını beklemeyin, yoğunlaşmaya başlaması değiştirme zamanının geldiğini gösterir. Ev kullanıcısı için önerim 6-8 ayda bir değişmesidir.

4-5 yıl önce i3 8100 işlemci aldım ilk zamanlar işlemci 64 dereceyi geçmiyordu şimdi de 69 dereceyi geçmiyor yıllar geçti ısınma problemi yok gibi ama birisi yılda bir termal macunu değiştir dedi acaba değiştirmeme gerek var mı? Bir de kendim ne yapılacağını biliyorum ama korkuyorum bir zarar verir mi diye termal macun değiştirme işlemini kendim yapsam bir şey olmaz değil mi? Termal macun önerilerinize açığım.
İki üç sene, ben değil Intel diyor birkaç sene dayanıyor diye.
Sistemi ve odanızı temiz tutun. Fazla sıkıntı olmaz. 4-5 yıl uzun, ben olsam sürmezdim fakat normalde değiştirilir bu sürede.

İşlemci aşırı ısınmaya başladığı zaman, onun haricinde ellemenin bir anlamı yok. Aksine her sene zırt pırt sök tak yapmak daha sakıncalı bir iş bana göre.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı