Termal macunun kaliteli olması şart mı?

• Konuyu başlatan The HopeS
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 1.496
T

The HopeS

Ziyaretçi
O ürünü incelemedim daha önce ama genel olarak kaliteli bir termal macun ile sıradan termal macunlar arasında direkt olarak 10-15 derece fark olduğunu gördüğüm oldu. Ama genel olarak kalburüstü modeller arasında standart kullanıcıları etkileyecek kadar çok fazla fark yok.

Bütçeyi sarsmaz ise güzel bir ürün 4 gr olduğu içinde epey bir zaman kullanırsın. Senin sorduğun macunun kaç gr olduğunu anlayamadım.

Son düzenleme:
Cok ucuk kacik fiyatlara satilanlara ihtiyac yok. Arada en fazla 3-4 C oynar. Macundan daha onemli olan nasil uygulandigi ve kasanin icindeki hava sirkulasyonu. F/P olarak en ideali Arctic MX-4. Ayrica 30gr'i kargo dahil 17 TL gibi fiyata satilan HY 510 bile iyi uygulandiginda ornegin MX4 ile arasinda sadece 3C farketti denedigim sistemde.

Benim mi şansım yaver gitti bilmiyorum da, bir elektronikçiden 10-15 TL'ye küçük bir kavanoz (50 gr kadar) almıştım yaklaşık 11-12 sene önce. Büyük cihazlar için üretim tesislerinde kullanılan macunlardan biriydi sanırım. Yeni sistemimde yenileyeceğim zaman hala o macunu kullanıyorum, 8 sene çalışan sistemimi söktüğümde (phenom II x4 955 BE işlemcili) macun hala kurumamıştı. Şu an ise i5 7500 üzerinde 2 seneye yakındır kullanmaktayım ve kavanozda hala bir miktar mevcut. Sıcaklık değerlerimin ise 53-54 derecenin üzerine çıktığını görmedim.

Bu kadar hikaye anlattım da özetle demek istediğim şuydu, sanayide aslında kıymeti olmayan termal macunları PC kullanıcılarına değerinin 100-150 katına satıldığını düşünüyorum. Böyle bir yerde çalışan elektronikçi veya yüksek gerilimci vb. tanıdığınız varsa bir sorun derim.

The HopeS, lütfen çözüm olarak uygun mesajın önündeki simgesine tıklayarak bir cevabı çözüm olarak işaretlediğinizden emin olun.
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı