Termal macunun ömrünü kısaltan şeyler nedir?

İşlemcinin sıcak çalışması sürdüğünüz macunun çabuk kurumasını sağlar.
Soğuk çalıştırmaya bakın olabildiğince.
Bir de fazla sürmeyin tırnak ucu inceliğinde kaplasa yeterlidir fazla sürüldüğünde taşar dışına o da işlemcinize anakartınıza zarar verir.

Cevap için özür diliyorum...

Ben bunu tavsiye ederim. Kendim şu anda kullanıyorum OC'li 7600X ile kullanıyorum ve oyunlarda 55-60 dereceyi geçmiyor işlemci ağırlıklı oyunlarda dahi. Bulunduğum bölge aşırı sıcak bir bölge olmasına rağmen ara sıra 70'lere zıplaması dışında genel olarak 60-65derecede çalışıyor. Normal oda sıcaklığında 31-34 derece arası çalışıyor.

Bunun dışında bu attığım macunun ömrü de çok uzun bir macun ve dediğiniz şeyler macunun ömrünü aşırı etkilemez. Soğutma çok kötüyse ve sürekli 80 derece üzeri çalışıyorsa etkiler ancak macun bilgisayar çalışmasa da ömrünü tamamlayan bir madde sonuçta.

Hocam soğutucudan çıkan termal macunu 2 hafta önce sürdüm. Zam gelmeden önce bunu almayı düşünüyorum acaba raf ömrü gibi durum var mı? 6-9 ay sonra yenilemeyi düşünüyorum.

Hocam soğutucudan çıkan termal macunu 2 hafta önce sürdüm. Zam gelmeden önce bunu almayı düşünüyorum acaba raf ömrü gibi durum var mı? 6-9 ay sonra yenilemeyi düşünüyorum.

Var hocam ama öyle 1 seneye dolacak bir şey değil. En az 4-5 sene geçmesi gerekli. Kendi sitesinde yazar zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı